4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İş adamından bin öğrenciye giyecek

Kayserili hayırsever işadamı tarafından Tomarza ilçesine bağlı 8 köy ilköğretim okulu öğrencilerine giyecek yardımı yapıldı.

Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Emiruşağı beldesinde doğan ve iş hayatına İstanbul'da devam eden hayırsever işadamı Şaadet Temel, 32 yıldır uğrayamadığı köyü ve çevre köylerde bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine 3 yıldır kırtasiye ve giyecek yardımı yapıyor.

Tomarza ilçesi Emiruşağı beldesine bağlı çevre köylerde eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerine hayırsever işadamı Şaadet Temel tarafından bin öğrenciye giyecek yardımı yapıldı. 32 yıl önce köyünden ayrılan ve bir daha doğduğu topraklara uğrayamayan hayırsever işadamı Şaadet Temel, kış aylarında öğrencilerin öğrenim hayıtına devam edebilmeleri ve soğuk havalardan korunabilmeleri için kaban ve bot yardımı yaptı.

Şadet Temel'in İstanbul'da olmasından dolayı öğrencilere, Kayseri'de bulunan akrabası Adnan Demirel aracılığıyla giyecek malzemesi dağıtıldı. Karmaşıklığa yer verilmemesi için öğrencilerin aylar öncesinden ayak numarası ve kaban ölçüleri alındığını belirten Adnan Demirel, bu yıl 3.'sünü yaptıkları yardımların her yıl artarak devam edeceğini söyledi.

Demirel, "Bugün bin öğrencimize ayakkabı ve mont dağıttık. Bundan birkaç gün öncede kırtasiye malzemelerini dağıtmıştık. Bu coğrafyada kışlar daha sert geçiyor. Çocuklarımız üşümesin, okullarına rahat gidebilsinler diye mont ve ayakkabı dağıttık. Burada insanlarımızın geliri az olduğu için yardımda bulunmak istedik. Çocuklar okusun istiyoruz. Şaadet Bey'de şimdi bu yardımı alan çocukların ileride iyi mevkilere geldiği zaman ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmalarını istiyor" dedi.

Adnan Demirel, ayrıca gelecek yıl bin 700 öğrenciye yardımda bulunmak istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 10:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?