4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'İş Hukuku' semineri yapıldı

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, şirket çalışanlarının bilgilendirilmesine ve eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. tarafından 'İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku' konulu bir seminer düzenlendi. Seminerin açılışında bir konuşma yapan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, “İş ve sosyal güvenlik hukuku alanındaki en önemli ihtiyaçlardan biride yürürlükte bulunan mevzuatın ve kanunların bizler açısından eksiksiz şekilde bilinmesi gerekmektedir. Bundan dolayı her konuda olduğu gibi bu konuda da şirket çalışanlarımızın bilgilendirilmesine ve eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu yıl içerisinde Kasım ayı itibariyle her personelimize toplam 15 saatlik gerekli olan eğitim verilmiştir. Hedefimiz yıl sonu itibariyle 20 saattir. Yönetici ve çalışanlarımızın işlerinde daha başarılı olmaları için gerekli olan eğitimler verilmeye devam edecektir” dedi.

Daha sonra seminere konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Murat Şen ise, başta Bireysel İş Hukuku olmak üzere 4857 Sayılı İş Kanunu, iş sözleşmeleri, işçinin ve işverenin iş sözleşmesinden doğan borçları gibi birçok konu hakkında bilgi verdi.

Murat Şen, “Bu eğitimin amacı yöneticilerin ihtiyaç duyacakları iş hukuku ve sosyal güvenlik hukuku bilgilerinin kendilerine sağlanmasıdır. İş hukuku ve sosyal güvenlik hukuku alanında tüm alanı kapsayacak genel nitelikli kanunlaştırmaların yapılmamış olması nedeniyle mevzuatın bir bütünlük içerisinde takip edilmesi çok zor olmaktadır. Bu açıdan iş ve sosyal güvenlik hukuku en temel gereksinimlerden biri, yürürlükteki mevzuatın en son haliyle bir bütün olarak el altında bulunmasıdır. Bu durum uygulayıcılar kadar öğrenme aşamasında bulunan kişilerce de önem arz etmektedir. 4857 Sayılı İş Kanunu'nun amacı, işverenlerle bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlemektir. Bu kanun 4'üncü maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine ve işçilerine faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?