4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'İş Yaşamında Başarı' paneli yapıldı

İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, başarının yakalanabilmesi için markalaşmanın, sistemli çalışmanın ve ekip çalışmasının yanı sıra yeniliklere açık olunması gerektiğini ifade ederek, dürüstlük ile de başarının yakalanabileceğini söyledi.

İl Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirilen 'İş Yaşamında Başarı' konulu panele AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Erciyes Üniversitesi öğrencileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Panelde konuşan İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, bugüne kadar hep en iyisini yapabilmek için çalıştığını söyledi. Yenilikleri ve teknolojiyi yakından takip ettiğini ifade eden Arslan, 'Hep daha iyisini nasıl yapabilirim' diye çalıştığını ifade ederek, “Ülkemizde ve dünyada bu iş nasıl yapılıyor diye hep bir inceleme içinde bulundum. Bizde ilkler çok azdır. Kendini iyileştirmeyen, yenileşmeyen sektörde geri kalmaya mecburdur. Dünyada bu iş nasıl yapılıyor diye araştırıyorum, sonra burada kendi birikimlerimizi de üzerine koyup en kaliteli ürünü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bugün takım çalışması, ortak akıl yürütme, sevgi, markalaşma, dürüstlük, önemli cazibe merkezlerimizden birisi oldu. Bu sayede bilgi toplamayı ve kullanmayı öğrendik. Bu da bize başarıyı getirdi” dedi.

ÇİNKUR'a arsası için talip olduğunu belirten Arslan, çevresinin ve çalışan personelinin isteği üzerine burayı aldığını kaydetti. Arslan, “Bu konuda fazla bilgim yoktu. Birkaç ay burada çalışan arkadaşlarımın fikirlerinden yararlandım ve az çok bilgi sahibi oldum. Bugün ÇİNKUR kar getiren bir işletme konumuna geldi. Yani bir işi yapmaya mecbur kaldıysan, o işi tam öğrenmen gerekir. Bende öğrendim” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Arslan, üniversite öğrencilerine her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek, birçok öğrenciyi doktora için yurtdışına gönderdiklerini ifade etti. Arslan, “Yurtdışına gönderdiğim öğrencilerden tek isteğim, öğrendiklerini paylaşabilmesi, topluluk önünde bunları aktarabilmesi ve her zaman başarıya aç olması gerekir. Okul hayatında teorik bilginin yanında, tecrübede önemlidir. Mezun olduktan sonrada iş hayatına atılmaktansa bir kurum veya kuruluşta deneyim sahibi olmak çok önemlidir. Yoksa iş hayatında olumsuz bir durumla karşılaştığımız zaman, bütün hevesimiz kırılmış olabilir. Yani kısacası aktif iş hayatına atılmadan önce teorik bilgilerimizi iş hayatı ile birleştirerek, başarıyı yakalayabiliriz” dedi.

Saffet Arslan'a panel sonunda bir teşekkür plaketi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 10:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?