4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İsayev Kayseri'de

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Kayseri’ye gelen Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Rüstem İsayev, Sanayi Odası’nda düzenlenen Özbekistan ekonomisinin tanıtıldığı bir toplantıya katıldı.

Türkiye ile Özbekistan arasındaki ekonomik iş birliğini güçlendirmek için çalışmalar başlatan Özbekistan’ın Büyükelçisi Rüstem İsayev, Kayserili sanayicilerle buluştu.

Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda Özbekistan’ın ekonomisini anlatan İsayev, Türkiye ile Özbekistan arasında özel ilişkilerin olduğunu belirterek, bu sıcak ilişkilerin ekonomik anlamda da devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Özbekistan’a, özellikle de Kayserili işadamlarından yatırım yapmalarını isteyen İsayev, Özbekistan’ın yatırım için de uygun olduğunu söyledi. İsayev, "Bir günde Kayserili işadamlarının kapasitesini anlayamayız. Gerek sanayi, gerekse kültürel anlamda Kayseri’yi Özbekistan için örnek bir bölge olarak kabul ediyoruz. Sizde biliyorsunuz ki burada doğal ve tabii kaynakları yok ama 1 milyar dolarlık ihracat yapılıyor. Özbekistan ise Kayserililer’in bir yıllık ihracatının sadece onda birini yapıyor" dedi.

Düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Çapar ise, bundan önce bazı sanayicilerin bu ülkeye yatırımlar yaptıklarını ancak birçoğunun bazı nedenlerden dolayı başarısız olduğunu belirtti. Çapar, "Sayın İsayev, bana Kayseri’nin hangi ürününün meşhur olduğunu sordu. Ben de kendilerine cevap olarak bir ürün ismi veremeyeceğimi ancak Kayseri’nin işadamları ile meşhur bir il olduğunu söyledim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Özbekistan ekonomisinin tanıtıldığı slayt gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kayseri
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 09:46:45
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 11:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?