7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

İşçileri ağlatan karar

İŞÇİLERİ AĞLATAN KARAR

Kayseri'de Atlas Halı Fabrikası mağdurları fabrikanın satış ihalesini izlemek için geldikleri adliye binasına giremedi. Fabrikanın yüzde 40'ı İş Bankası'na satıldı. Satış kararının açıklanması bir çok işçinin gözyaşı dökmesine neden oldu.

Adliyede fabrika satış ihalesini izlemek isteyen mağdur işçiler bina içerisine alınmadı. Bu duruma isyan eden mağdur işçiler adliyenin kapısında ihale satışının sonucunu bekledi. Adliye binası önünde çevik kuvvet ekipleri tarafından olumsuz bir durum yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi alındı.

Adliyenin dışından bağıran işçiler haklarını alamadıkları için isyan ederek emeklerinin karşılığını istedi. İhale sonrasında işçilerin yanına gelen Avukat Seyfettin Diyner, ihale satışının sonuçlandığını belirterek “Fabrika, arsa ve fabrika içerisinde bulunan eşyaların satışı sonuçlanmıştır. Bunun neticesinde fabrikanın yüzde 40'ı yani 26 milyon 960 bin lirası İş Bankasına satılmıştır. Yalnız biz bu duruma itiraz edeceğiz. Bir hafta içerisinde itiraz dilekçemizi vereceğiz” dedi.

Fabrikanın satışına isyan eden işçiler fabrika sahibi Mustafa Çetinkaya'nın gelerek durumu kendilerine izah etmesini istedi. Bir çok işçi satış kararının açıklanması sonrasında gözyaşlarına hakim olamadı. Adliye kapısının her iki çıkışını da tutan işçiler Çetinkaya'nın gitmesini önlemek istedi. İşçilerin yanına gelen polisler Mustafa Çetinkaya'nın adliyeden ayrıldığını söyledi. Bu duruma sinirlenen işçiler adliye binasının önünden sessizce ayrıldı.

İŞÇİLERİ AĞLATAN KARAR
İŞÇİLERİ AĞLATAN KARAR
İŞÇİLERİ AĞLATAN KARAR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 12:20:01
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 12:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?