3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İshal vakaları sudan kaynaklanmıyor

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail Tamer, hafta sonundan itibaren hastanelerine başvuran ishal vakası sayısında düştüğünü belirterek, "İçme suyundan kaynaklanan bir ishal vakası olduğunu söylemek yanlış olur" dedi.

Açıklamalarda bulanan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Tamer, hafta sonundan itibaren hastanelerine başvuran bin 587 hastadan yaklaşık 200'ünde ishal hastalığının göründüğünü söyledi. Bugün itibariyle bu sayıda önemli bir ölçüde düşüş olduğunu ifade eden Tamer, Kayseri'de herhangi bir ishal salgını olmadığını vurguladı.

Tamer, geçen yıllara oranla bu yıl ishal vakarında artış olduğunu ve bunu da suya bağlamamak gerektiğini belirtti. KASKİ, İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını da sözlerine ekleyen Tamer, "Yapılan inceleme sonucunda su temiz çıktı. Vatandaşların ishalin ısrarla sudan bulaştığını söylemesini doğru bulmuyorum. Sudan kaynaklanması için bir bakteri üremesi lazım. Hastanemizde ishal vakası ile yatış verilen hastalardan almış olduğumuz kültürlerden hiçbirinde üreme yoktur. Onun için korkulacak bir şey yok. İshal vakaları kontrol altında ve bugün öğleye kadar acile gelen ishal vakası sayısı düştü. Hafta sonuna oranla bu sayı yüzde 1ila 2'lik orandadır. Böyle olunca da ishal salgını var demek yanlış olur. Olabilecek her türlü probleme de hastanemiz hazırlıklıdır. Korkulacak bir şey yoktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?