4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İshalden 850 kişi hastanelik!

Kayseri'de, bugün çok sayıda vatandaş acil servise karın ağrısı ve ishal şikayetiyle başvurdu. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Taner, sabah saatlerinden itibaren 850 hastaya baktıklarını ifade ederek, "Kayseri suyu temizdir, halkımızın panik yapmasına gerek yok" dedi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar karın ağrısı ve ishal şikayeti ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. Yoğun başvuru nedeniyle ek muayene açılırken, hastalara iğne ve serum tedavisi uygulandığı belirtildi.

Açıklamalarda bulunan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Taner, bugün saat 07.00'den itibaren 850 hastaya baktıklarını ve bunlardan 150-200 kişinin ishal vakası şikayetiyle müracaat ettiğini söyledi. Hastaları zamanında tedavi edebilmek için yedek muayene açtıklarını da sözlerine ekleyen İsmail Taner, takviye olarak da doktor ve hemşireleri göreve çağırdıklarını belirtti.

Taner, "Sıcakların artmasıyla, yiyecek ve içeceklerin iyi yıkanması gerekir. Suyun kaynatılarak içilmesi gerekir. Kayseri suyu temizdir, halkımızın panik yapmasına gerek yok. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ ile ortaklaşa suyun düzenli olarak incelemesi yapılıyor" dedi.

Acil serviste uzun kuyruklar oluşurken, karın ağrısı ve ishal şikayetleriyle hastaneye gelenlerin devam ettiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?