3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İşkenceli kesime tepkiler çığ gibi

Kayseri’de Kurban Bayramı’nın ilk günü sahiplerinin elinden kaçan boğanın acemi kasaplar tarafından arka ayakları kesilerek kurban edilmesinin ardından, kurban sahiplerinin olaya tepkileri sürüyor.

Gültepe Mahallesi Ortatepe Sokak Köşk Caddesi’nde sahibinin elinden kaçan boğa, bir gecekondunun bahçesinde sıkıştırılmış ve yoldan geçen acemi bir kasap tarafından arka ayakları kesilmek suretiyle işkenceyle kurban edilmişti.

Kamuoyunda yankı uyandıran "İşkenceli kurban kesimi"nin ardından kurban sahipleri de acemi kasaplara tepki gösteriyor. Kurbanlık boğanın hissedarlarından Saim Arslan’ın oğlu Gökhan Arslan, boğanın 7 hisse ile kesildiğini belirterek, "Kurbanlık boğa elimizden kaçmış ve ortaklarımızdan birinin evinin bahçesine sıkışmıştı. Bu arada yoldan geçen ve kendilerinin kasap olduğunu söyleyen 2 kişi geldi. Biz tam kesecek diye bekliyorduk, aniden boğanın bacaklarını kesti. Biz arka ayakları kesilen boğayla uğraşırken, kasaplar arka taraftan kaçmış. Biz böyle kesime karşıyız, sevap işleyim derken, bu tür kasapların yüzünden günah işledik. Böyle işkence ile kesimlere karşıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 16:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?