3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İsrail'e tepki için istifa etti

AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, yeni yıla İsrail yöneticilerinin yaptığı devlet terörünün acı kareleriyle girildiğini belirterek, İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğini açıkladı.

Yeni yıl nedeniyle yayınladığı mesajında 2008 senesini değerlendiren Öksüzkaya, 2009 yılından çok ümitli olduğunu kaydetti. Öksüzkaya, "Yeni yıla maalesef eli kanlı İsrail yöneticilerinin yaptığı devlet terörünün acı kareleriyle giriyoruz. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan hain saldırıları esefle ve nefretle kınıyorum. Ben de İsrail Dostluk Grubu'ndaki üyeliğimden istifa ederek bu katliama tepkimi dile getirdim" dedi.

Öksüzkaya, AK Parti iktidarı ile geçen 2008 yılında, milletin makus talihinin değiştiğini ve Türkiye'nin hem içte hem de dışta çok farklı konuma yükseldiğini söyledi. Öksüzkaya, "2008 yılının ilk altı aylık döneminde önceki yıllarda olduğu gibi büyüme devam etmiş, ihracatımız rekor seviyede artış göstermiş, enflasyon hedefinden bir sapma olmamıştır. Ancak ikinci altı aylık dönemde tüm dünyayı sarsan ekonomik kriz Türkiye'de de birtakım tedbirler almayı gerektirmiştir. Ancak diğer dünya ülkelerine göre krizden en az etkilenen ülke Türkiye olmuştur. Son altı ayda görülen yüzde üç oranındaki büyüme bunun çok açık ispatıdır. Birçok beyanatımızda defalarca belirttiğimiz gibi global mali krizden en az etkilenecek ülke Türkiye'dir. 2009 yılında da altı yıllık iktidarlığımız boyunca sağladığımız sağlam makro ekonomik düzen, Türkiye'nin iyi bir durumda olacağını göstermektedir. Türkiye, artık sorunların çözümsüz olmadığını, çözümlerin imkansız olmadığını görebilecek, hissedebilecek bir noktaya gelmiştir. Bugün ulaştığımız noktadan geriye dönüş olmayacaktır, kazanımlarımız asla heba edilmeyecektir, bundan asla taviz de verilmeyecektir. Bu vesile ile tüm halkımızın yeni yılını kutlar, 2009 yılının milletimiz ve tüm insanlık için barış içinde ve iyiliklerle geçmesini dilerim" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?