5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

İsrail`le anlaşmalar iptal edilsin

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nin öncülüğünde 58 sivil toplum kuruluşunun, İsrail'in Ankara Büyükelçisi'nin gönderilmesi ve İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesi için TBMM ve başbakanlığa mektup gönderecekleri belirtildi. 

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına bir açıklama yapan Ahmet Taş, İsrail'in 3 hafta boyunca Filistin'e saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, bu saldırlar da bin 500'e yakın sivil insanın hayatını kaybettiğini kaydetti. Ahmet Taş, "Filistin'e yapılan saldırılarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak boş durmadık. Bizler milletvekillerimizin bize yardımcı olabileceği düşüncesi ile buraya davet ettik, ancak gelmediler. 58 derneğin desteği ile TBMM ve başbakanlığa mektup yazdık. Bu mektubu posta yolu ile yollayacağız" dedi. 

Mektup hakkında da açıklamalarda bulunan Taş, TBMM'den ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan İsrail Büyükelçisi'nin gönderilmesi, büyükelçimizin ise geri çağrılmasını istediklerini kaydetti. İsrail ile her türlü münasebetin kesilmesini de isteyen Taş, tank ve uçak modernizasyon sisteminin her ne pahasına olursa olsun geri çekilmesini istediklerini sözlerine ekledi. 

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ise, sendikalarına bağlı Sağlık-Sen üyesi doktor, hasta bakıcı ve hemşirelerin gönüllü olarak Gazze'ye gitmek istediklerini ifade etti. 

Basın toplantısına katılması beklenen milletvekilleri için ayrılan ve üzerinde isimleri yazılan koltukların boş kalması ise dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 17:03:43
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 18:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?