8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

İşsizler burun kıvırıyor

İŞSİZLER BURUN KIVIRIYOR

Türkiye İş-Kur İl Müdürü Rifat Çetinkaya, işsizler için iş garantili kurslar açtıklarını ancak kursiyer bulamadıkları için açılan kursları kapattıklarını bildirdi.

Sıkıntının özellikle sanayi sektörü ile ilgili olarak açılan kurslar için kursiyer bulamadıklarından yakınan Türkiye İş-Kur İl Müdürü Rifat Çetinkaya, Kayseri Ticaret Odası'nın meclis toplantısında üyelere İş-Kur'un faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Çetinkaya, yaptığı sunumda kurum olarak tuttukları istatistikleri de açıklayarak, özellikle iş garantili kurslar için kursiyer bulamamaktan yakındı. Kayseri'de kayıtlı olarak yaklaşık 28 bin işsizin bulunduğunu açıklayan Çetinkaya, İş-Kur İl Müdürlüğü'nden 2 bin 611 kişinin işsizlik sigortasından faydalandığını bildirdi.

İşsiz olanları, işe yerleştirmek için çeşitli meslek kursları düzenlediklerini ve bunların birçoğunun iş garantili olduğunun altını çizen Çetinkaya, “İş garantili de olsa kursiyer bulamıyoruz. Özellikle sanayi sektöründe bu sıkıntıyı yaşıyoruz. 700'ün üzerinde açık işimiz var ama bunu karşılamakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda sadece kurs verdiklerini ama son zamanlarda değişiklik yaparak, istihdam sağlandığı takdirde kurs açtıklarını söyleyen Çetinkaya, “İş garantili olarak açtığımız kurslara katılanlar, ya kursları terk ediyor ya da gelmiyor. Kurslara katılacak eleman bulamadığımız için kurs açmıyoruz” ifadesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde 'Muhasebecilik' konusunda kurs açtıklarını ve 25 kişinin işe yerleştirilme garantisi bulunduğunu anlatan Çetinkaya, “Seçmeler için 300 kişiyi davet ettik ancak seçmelere sadece üç kişi geldi” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2011 Çarşamba 09:21:05
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 18:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?