3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İşsizlerin son adresi

Kayseri'de halk tabiriyle 'Amele Pazarı' olarak bilinen Kiçikapu'daki kale surlarında sabahtan akşama kadar iş arayan vatandaşlar, evlerine ekmek götürebilmek için çaba sarf ediyor.

Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden iş bulma maksadıyla Kayseri'ye gelen vasıfsız vatandaşlar, Kiçikapı Mahallesi'ndeki kale surlarının çevresinde ekmek parası kazanmak için gün boyu bekliyor. Sabahın erken saatlerinden akşam geç vakte kadar halk tabiriyle 'Amele pazarı' diye tabir edilen mekanda iş arayan vatandaşlar, devletin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.

Ağrı'dan Kayseri'ye iş bulmak için gelen ilkokul mezunu Fikret Gıcır (42), İŞ-KUR'a defalarca başvurduğunu ve kendisine net bir cevap gelmediğini kaydetti. 1986 yılından beri Kayseri'de yaşadığını ifade eden Gıcır, "Birçok kuruluşa iş bulmak için başvurdum. Ama net bir cevap alamadım. Şu an çaresiz bir şekilde bekliyorum. Burada benim gibi çok fazla arkadaş da mağdur durumda" dedi.

Van'dan Kayseri'ye gelen ve sevdiği kıza kavuşmak için 'Başlık parası' toplayan Cafer Akbulut (27) isimli vatandaş ise devletin kendilerine bir yardım eli uzatmasını da istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 11:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?