30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

İşsizlik sorununa çözüm arayışı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'de iş bulma sorunundan ziyade, iş beğenmeme sorunu olduğunu söyledi.

KAYSO Toplantı Salonu'nda 14 Ekim Dünya Standartlar Günü kutlamaları çerçevesinde Kayseri'de gerçekleştirilecek etkinliklerin tanıtıldığı toplantının ardından gazetecilerin işsizlik sorunu ile ilgili sorularını yanıtlayan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayserili sanayiciler olarak, sürekli işçi alımlarına devam ettiklerini belirtti.
 
Amaçlarının Kayseri'nin kalkınmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Boydak, "Kayseri'de iş bulma sorunundan ziyade, işi beğenmeme sorunu var. Halen şu anda Organize Sanayi Bölgesi'ne gittiğinizde, büyük sanayi firmalarından tutun, küçük işletmelere kadar işçi alımları devam ediyor. Bize iş için başvuruya gelenleri hemen gerekli sanayicilerimize, işletmelerimize yönlendiriyoruz. Zaten bu konu ile ilgili Sanayi Odamız değil, İş-Kur gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Gelen müracaatlar doğrultusunda iş arayanları bize yönlendiriyor ve gelene istihdam olanağı sağlıyoruz. Gelen işçiye biz kesinlikle 'Bilgisayar biliyor musun?, şunu biliyor musun, bunu biliyor musun' diye soru sormuyoruz. Tabi ki aradığımız bazı özellikler var. Mesela lise mezunu olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış özelliği aramak, sağlık problemi olup olmadığını belirten sağlık raporu gibi vasıflar arıyoruz" dedi.
 
Basın aracılığıyla konu ile ilgili yaptığı açıklamaların yanlış değerlendirildiğini belirten KAYSO Başkanı Boydak, "Biz üyelerimizi temsilen bu konuda basın aracılığı ile açıklama yaptık ama bu açıklamalarımızı yanlış değerlendirenler var. Bölgemizde toplumun her kesimleri olarak istihdam konusunda çalışmalarımız sürüyor. Biz KAYSO olarak gençlerimize değer gösterdik, gösteriyoruz ve bundan sonrada göstermeye devam edeceğiz. Ama kesinlikle 'Kayseri'de iş olanağı sağlıyoruz, gelin Kayseri'ye' diye kimseye çağrıda bulunmuyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 16:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali veli IP: 193.255.58.xxx Tarih : 16.10.2006 18:20:44
Sayın sanayi odası başkanı "Kayseri'de iş bulma sorunundan ziyade, işi beğenmeme sorunu var" gibi talihsiz bir laf etmiş. Peki kendi fabrikalarında çalışan işçilerin özlük haklarına ne kadar saygılı? organize sanayi bölgesinde kendi fabrikaları da dahil neredeyse tüm işçiler asgari ücret alıyor. Sigortaları da savsaklanıyor. Kendisi asgari ücret aldığı ve haftanın 6 günü çalıştığı sigortasının düzensiz yattığı bi iş yerinde çalışmak ister mi???? Yetkililerin bu talihsiz açıklamaları dikkate almasını istiyorum.