4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'İstanbul'un fethi' canlandırıldı

Kayseri'de ülkücüler, İstanbul'un fetih yıldönümü etkinliklerinde, şehir ortasında gemi yürüttü.

İstanbul'un fethinin 556. yıldönümü etkinlikleri Kayseri'de coşkulu ve renkli kutlamalara sahne oluyor. Kutlamalar çerçevesinde Ülkü Ocakları Kayser İl Başkanlığı tarafından 'Fetih Şöleni' isimli bir program düzenlendi. Program dahilinde İl Ülkü Ocağı üyeleri, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederken gerçekleştirdiği karadan gemi yürütmeyi temsili olarak canlandırdı.

Nato Caddesi üzerinde toplanan ülkücüler, canlandırma için hazır bulunan feribotu temsili olarak halatlarla yaklaşık 500 metrelik mesafede çekerek, Kadir Has Kongre Merkezi'ne getirdi. Erkek, kadın, yaşlı ve genç olmak üzere kalabalık bir grup tarafından geminin yürütülmesi ilginç görüntülere sahne oldu. Şehrin ortasında gemi yürütülmesini gören vatandaşlar, bu anı kamera kaydı ve fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

Burada bir açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Ülger, Ortaçağı sona erdirip Yeniçağı başlatan İstanbul'un fethini ve şanlı geçmişi Türk gençliğine anımsatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlemeyi uygun gördüklerini söyledi. İstanbul'un fethinde en unutulmaz sahnenin gemilerin yürütülmesi olduğunu hatırlatan Ülger, Fatih Sultan Mehmet'in 556 yıl önce yaptığını, yeniden hafızalarda canlandırmak amacıyla gemi yürüttüklerini ifade etti.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen şölende ise Kur'an-ı Kerim okumada dünya birinciliği bulunan Hafız Abdurrahman Saiden bir ayet okurken, 40 kişilik Konya Semazen ve Tasavvuf Musikisi ekibi de bir gösteri sundu. Şölende ayrıca sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Şafak da izleyenlerine seslendirdiği parçalarla keyifli bir gece yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?