3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İşte cezaevlerindeki gerçek!

Ebe ve hemşirelerin, Sağlık Bakanlığı’nın yasaklamasına rağmen, çeşitli ilçelerdeki cezaevlerinde üst araması yapmak üzere kaymakamlıklarca görevlendirildiği öğrenildi.

Son olarak Kayseri Sarız Kaymakamlığı, yayınladığı bir yazı ile 24 sağlık çalışanını üst araması yapmakla görevlendirdi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, bazı ilçelerde personel sıkıntısını gerekçe gösteren kaymakamlıklar, sağlık kuruluşlarındaki ebe, hemşire ve sağlık memurlarını cezaevlerinde üst araması yapmakla görevlendirebiliyorlar.

Sağlık Bakanlığı’nın yasak koymasına rağmen Kayseri Sarız Kaymakamlığı, yayınladığı bir yazıyla 24 sağlık çalışanını cezaevinde üst araması yapmakla görevlendirdi.
Kaymakam Osman Güven’in imzasıyla ilçe sağlık grup başkanlığına 2 Haziran’da gönderilen yazıda, “İlçemizde mevcut K1 tipi cezaevinde yapılacak görüşmelerde üst araması yapacak bayan personel bulunmadığından, ilçemizde çalışan bayan personellerin, cezaevinde üst araması yapmak üzere görevlendirildiklerine ilişkin çizelge ekte gönderilmiştir. Ekli listedeki görevli personellere yazının tebliğ edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden hizmetin yürütülmesi hususunda, gereğini bilgilerinize rica ederim” denildi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGE İLE YASAKLAMIŞTI-

Daha önce de aynı olayların yaşanması ve bu tarz şikayetlerin Sağlık Bakanlığı’na iletilmesi üzerine ise Bakanlık olaya el koymuş ve 2005’te yayınladığı genelge ile ebe ve hemşirelerin cezaevlerinde üst araması yapmalarını yasaklamıştı. Bakanlık Çalışma düzenine ilişkin 2005’te yayınladığı genelgede şunları söyledi:
“Uygulamada ebe, hemşire ve sağlık memurlarının; vezne görevlisi, mutemet, döner sermaye memuru, santral memuru, danışma görevlisi, tutukevlerinde üst arama memuru gibi görevlerde çalıştırıldıkları Bakanlığımıza iletilmektedir. Ebe hemşire ve sağlık memurlarının belirlenmiş görev yetki ve alanları ile temel eğitim, hizmet içi eğitim, görev ve unvanlarına uygun olarak çalıştırılmaları gerekmektedir. Ebe hemşire ve sağlık memurları sağlık hizmetleri dışında çalıştırılmamalı, mevzuat ile belirlenen görev ve yetkileri dışında görev verilmemelidir. Bu durumda olanlar da gerekli tedbirler alınıp personel desteği sağlanarak hizmetin aksamasına meydan verilmeden düzeltilmelidir.”

anka
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?