8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

İşte 'hayat' arkadaşlığı

İŞTE 'HAYAT' ARKADAŞLIĞI

12 yıldır böbrek hastası olan 43 yaşındaki Gülbeyaz Özmen, eşi Ali Osman Özmen'in böbreğini bağışlamasıyla sağlığına kavuştu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda tedavi gören 43 yaşındaki Gülbeyaz Özmen, 1999 yılında böbrek hastalığına yakalandı. Tedavisi Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Zeki Yılmaz tarafından sürdürülen Gülbeyaz Özmen'e, 25 yıllık hayat arkadaşı 43 yaşındaki Ali Osman Özmen böbreğini bağışladı.

"İLK DEFA BİR ERKEK, KARISINA BÖBREĞİNİ BAĞIŞLIYOR"

Bugün gerçekleşen ameliyat sonrası genel cerrahi servisinde açıklama yapan Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz, ilk defa bir erkeğin karısına böbreğini bağışladığını belirtti. Ali Osman Özmen'in Gülbeyaz Özmen'e böbreğini bağışlayarak eşinin hayatını kurtardığını ifade eden Yılmaz, "Bu güzel örneğin devam etmesini istiyoruz. Eşi hasta olan diğer erkeklere de örnek olmalı. Son 2 yıldır Kayseri'de beyin ölümlü hastaların yakınları organlarını bağışlamıyor. 2 yıl önce organ

bağışında bulunan iller arasında Kayseri de vardı ancak şu an Kayseri yok. Bu üzücü bir davranış. Türkiye'de 9 ilde beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organ bağışı yapıldı. Bu iller arasında Kayseri yok. Bağışlanmayan organlar toprak oluyor. O gün bekleyen şahıslar ise ya ölüyor ya da hayatını güçlükle sürdürüyor. Öncelikle beyin ölümlü hastaların organlarının bağışlanmasını istiyoruz. Ülkemizde beyin ölümlü hastaların organ bağışı çok az olduğu için canlı hastalardan bağış yapılıyor" dedi.

"EŞİME SÖZ VERMİŞTİM"

Eşine böbreğini bağışlayan Ali Osman Özmen ise, şu an da hiçbir rahatsızlığı olmadığını ifade etti. Özmen, eşine ilk rahatsızlandığı zaman söz verdiğini belirterek, "Ben Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta memuru olarak çalışıyorum. Eşim 1999 yılında böbrek hastalığına yakalandı. Ben o zaman söz vermiştim, 'Sana böbreğimi vereceğim' diye. Son aşamaya geldik, sözümü yerine getirdim. Her iki böbreğimi de bağışlamak istiyorum. Hiçbir sıkıntım yok, şu anda hiç rahatsızlığım yok. 25 yıldır evliyiz, eşime

verdiğim en önemli hediye bu. Doktorlar 24 saat ilgileniyorlar. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Eşinin böbreğini bağışlaması sonucu sağlığına kavuşan 2 çocuk annesi Gülbeyaz Özmen de çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Allah eşimden razı olsun. Bana can verdi, ona çok teşekkür ederim. Çok sevinçliyim. Doktorlarıma, hemşirelere çok teşekkür ediyorum. Diyecek bir söz bulamıyorum. En öncelikli isteğim çocuklarımın başında olmak" diye konuştu.

Organ bağışlarının öneminden bahseden Prof. Dr. Yılmaz ise, en çok organ bağışı yapan ilin yüzde 36 ile İzmir odluğunu belirterek, Kayseri'de de organ bağışlarının artmasını istedi. Beyin ölümlü hastaların organlarının bağışlanması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Organlar toprak olmasın, yeni bedenlerde can bulsun" dedi.

İŞTE 'HAYAT' ARKADAŞLIĞI
İŞTE 'HAYAT' ARKADAŞLIĞI
İŞTE 'HAYAT' ARKADAŞLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 13:01:03
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 13:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?