3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

İstenmeyen tüylere son

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Baykan, insan vücudunda oluşan istenmeyen tüylenmenin tedavisinde kullanılan bilimsel yollar arasında en hızlı ve en ağrısız olanının lazer epilasyon olduğunu söyledi.

Özel Tekden Hastanesi bünyesinde açılan Lazer Epilasyon ve Cilt Bakım Ünitesi'nin başına Op. Dr. Halit Baykan ve Dr. Ayşegül Baykan getirildi. Lazer epilasyonu ve cilt bakımı hakkında merak edilen konuları anlatan Op. Dr. Halit Baykan, lazer ışığının cilde zarar vermeden geçip kıl kökündeki pigmentlere ulaştığını söyledi. Kıl kökü tarafından emilen bu enerjinin ısıya dönüştüğünü ve kıl kökünü tahrip ettiğini ifade eden Baykan, özellikle bayanların her ay geçici epilasyon yöntemleriyle uğraşmaktan kurtaran bu yöntemin, eskilerine göre hem daha acısız, hem de daha kalıcı sonuç verdiğini söyledi. Bu yöntemin sanılanın aksine uzun vadede çok daha hesaplı bir epilasyon yöntemi olduğunu sözlerine ekleyen Baykan, “Lazer epilasyon, 14 yaşından itibaren ve koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir” dedi.

LAZER EPİLASYON ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

Op. Dr. Halit Baykan, lazer epilasyondan 3 hafta önce ağda, cımbız, kıl dökücü gibi kıl kökünü etkileyen metotların kullanılmaması gerektiğini söyledi. Lazer epilasyon uygulamasından 2 hafta önceden güneşlenilmemesi gerektiğini de ifade eden Baykan, “Lazer epilasyon öncesi solaryuma girilmemiş olması gerekir. Bronz tene epilasyon uygulanmamalıdır” dedi.

Lazer epilasyon uygulaması sonrasında hafif kabarıklık ve kızarıklığın oluşabileceğini ifade eden Op. Dr. Halit Baykan, bunun da cilt hassasiyetine bağlı olarak birkaç saat içinde geçeceğini söyledi.

Lazer epilasyon uygulama sonrasında 1 hafta güneşe maruz kalınmaması gerektiğini de vurgulayan Baykan, güneşe çıkılacak ise yüksek koruma faktörlü güneş koruyucularının kullanılması gerektiğini belirtti.

TEDAVİ SIRASINDA AĞRI HİSSEDİLMİYOR

Tedavi sırasında ağrı hissedilmediğini, yalnızca soğutucu cihazın ve lazer ışığının cilde çarpmasının hissedildiğini söyleyen Dr. Baykan “Tedavi esnasında da tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları tedavi açısından önemlidir. Lazer epilasyon uygulaması esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının gerekçesidir. Lazer ışının uygulama süreleri ve dozları kişinin cilt tonu ve yapısal özelliklerine göre değişiklik gösterir” dedi.

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN PEELİNGİ TAVSİYESİ

Alexanderite tipi lazerin en son modelini kullanan Tekden Hastanesi'nde güvenilir, kalıcı bir şekilde istenmeyen tüylerden kurtulabilindiğini ifade eden Op. Dr. Baykan, ayrıca kimyasal peeling, cilt bakımı hakkında da bilge verdi.

Baykan, “Sadece doktorlar tarafından yapılabilen kimyasal peeling işlemi, cilt yenileme, leke, iz, kırışıklık tedavilerinde kullanılmaktadır. Bu işlemler merkezimizde yapılmaktadır. Peeling için kullanılan ürünler üzüm çekirdeğinden elde edilen doğal ürünler olup, cilde zarar vermeden tedavi etmektedir. Peeling için en uygun tedavi zamanı Ekim ile Mayıs ayları arasındaki dönemdir. Daha geniş, daha temiz ve arınmış lekesiz bir cilt için peeling işlemini, yani cilt bakımını tavsiye etmekteyiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 15:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?