4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İtfaiyecilerin yaz izinleri kaldırıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, havaların ısınmasıyla muhtemel çıkabilecek anız ve orman yangınları sebebiyle yaz döneminde izinleri kaldırdı.

Yaz mevsiminde yaşanan aşırı sıcaklar sebebiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çıkabilecek anız ve orman yangınlarına karşı tedbir aldığı belirtildi. Açıklamalarda bulunan İtfaiye Daire Başkanı Aytekin Kahraman, kurum bünyesinde çalışan 130 personelin yaz döneminde izin kullanmayacağını söyledi.

Anız yangınlarının itfaiyecileri gereksiz yere meşgul ettiğini ve çevredeki diğer arazilere de zarar verdiğini ifade eden Kahraman, “Kayseri'de çıkabilecek anız ve orman yangınları başta olmak üzere birçok vakaya müdahale etmek için çalışıyoruz. Yasak olmasına rağmen yakılan anızlar, bizim için en büyük sıkıntılardan birisi. Arazi sahipleri, arazilerini temizlemek için anızlarını yakma yöntemine başvuruyor. Bu uygulama ise anız yangınlarının çevredeki arazilere zarar vermesine neden oluyor. Her türlü ihbarı duyarlılıkla takip ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri olarak da yaz döneminde izinleri kaldırdık" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 11:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?