4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

İtfaiyeden vatandaşlara önemli uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, hem elektrikli ısıtıcı kullanımı hem de kış mevsimi öncesi baca temizliği ve zehirlenmeler hususunda önemli uyarılarda bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İftafiye Daire Başkanlığı yetkilileri, kömür ve fuel-oil yakılan bacaların yılda 2 kez, doğalgaz yakılan bacaların ise yılda bir kez temizletilmesinin yasal zorunluluk olduğunu hatırlatarak, elektrikli ısıtıcıların standarda uygun olması gerektiğini ifade etti.

Tesisata uygun olmayan cihazların kontak arızası sebebiyle yangına yol açacağını kaydeden yetkililer, “Ayrıca ısıtıcının yakınlarına yanıcı ve parlayıcı madde konulmaması, uyku esnasında ısıtıcı mutlaka kapatılmalıdır. Temizletilmeyen bacalar, yangınlara davetiye çıkarmaktadır. Gaz zehirlenmesi yaşanmaması için baca temizliği işi, yetkili firmalara yaptırılmalı ve gaz dedektörü ile otomatik vananın çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Soba ile ısınılan evlerde zehirlenmelere karşı özellikle rüzgarlı havalarda dikkatli olunmalı” dediler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?