5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Izgara ustalarından 'Kardeşlik kebabı'

Kayserili ızgara ustaları dünya genelinde barışının sağlanması, kan dökülmemesi ve kardeşlik duygularının ön plana çıkarılması için 'Kardeşlik kebabı' adıyla özel bir kebap yaptı.

Ekrem Usta Adana Sofrası'nda ızgara ustası olarak çalışan Ramazan ve Vedat Zorbay isimli kardeşler, 'Kardeşlik Kebabı'nı, 2009 yılında sevgi, barış ve kardeşlik duygularının ön planda tutulması ve terörist saldırıların sona erdirilmesi için yaptıklarını söyledi.

Yeni yılın yeni umutlar ve mesajlar içerdiğini belirten ızgara ustası Ramazan Zorbay, 2009 yılında farklı bir damak tadı oluşturmak için bu kebabı geliştirdiklerini kaydetti. Zorbay, “İnşallah 2009 yılı savaşsız, şehitsiz geçer. Gerçekten çok canlar yanıyor. Analar ağlıyor” dedi.

Yeni geliştirdiği kardeşlik kebabını müşterilerine henüz tanıtmadığını ifade eden Zorbay, “Kardeşlik kebabımızda kuzu pirzola kullanıyoruz. Pirzolaları hazırladığımız özel sosu ile birlikte köz ateşinde pişiriyoruz. Yine köz ateşinde pişmiş domates, biber ve patlıcanı temizleyip salata şeklinde servis tabağının altına koyuyoruz. Üzerine tereyağı gezdirerek biraz kaşar ilave ediyoruz. Közde pişmiş pirzolaları, patlıcan salatasının üzerine yerleştiriyoruz. Tabağın kenarlarına tereyağı gezdirilmiş sıcak lavaş ekmekleri küçük dilimler halinde diziyoruz. Tabağın etrafına pişmiş domates, biber ve birazda maydanoz ilave ederek servise sunuyoruz. Özel olarak hazırladığımız bu kardeşlik kebabımızı 8 TL'den satmayı düşünüyoruz. Kardeşlik kebabını tüm müşterilerimize tavsiye ediyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?