4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Kayseri'nin Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, kaçak yapılaşmayı uydudan takip ettiklerini belirterek, “Şehir imar planı dahilinde kaçak yapılaşmayla mücadelede taviz vermiyoruz ve bugünde 8 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik” dedi.

Açıklamalarda bulunan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, ilçede konut yapımı konusunda vatandaşlara her türlü teknik kolaylıkları sağlamalarına rağmen yine de kaçak yapı ve gecekondu yapımında ısrar edenlerin olduğunu söyledi.

Belediye encümenlerinin bu kişiler hakkında yıkım kararı ve para cezası vereceğini ifade eden Recep Özkan, “Kaçak inşaat yapmak suretiyle hem kendilerini hem de gelecek kuşakları tehlike altına atanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağının bilinmesinde fayda görüyoruz. Belediyemizin İnşaat ve Kaçak Yapı Kontrol ekibi 24 saat görevde ve kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha gösterilmemektedir. Yerel yönetim olarak ilçemizin 2008 yılında yeni imar revizyon planı yapıldı. Şehir imar planı dahilinde kaçak yapılaşmayla mücadelede taviz vermiyoruz. Riskli bölgeleri belirliyoruz, zemin etütleri yapıyoruz. Kaçak yapılaşmayı uydudan takip ediyoruz. Olası afetlerde acıların yaşanmasını önleyici tedbirler alıyoruz. Altı ayda bir uydudan fotoğraf çektiriyoruz. Bize göre insanları deprem değil, binalar öldürüyor. Bu nedenle insanların depreme dayanıklı binalar yapması lazım. Biz belediye olarak bu bilinçle hareket ediyor ve izinsiz, ruhsatsız binaların yapımına izin vermiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?