5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kadınlar dönerciliğe de el attı!

Kayseri'de, erkeklerle özdeşleşen dönercilik mesleğine farklı bir açı kazandıran bir bayan, günde 12 saat yaklaşık 60 derecenin altında döner kesiyor.

Melek Şengül, ekmek parasını kazanmak için 12 saat boyunca 60 derecelik sıcağın altında döner kesiyor. Kiçikapu Mahallesi'nde 4 ay önce devraldıkları restoranda kızıyla birlikte çalışan Melek Şengül, yaptığı leziz yemekleriyle müşterilerine hanım elinin farklılığını yaşatıyor.

Döner keserken müşterilerinin çok şaşırdığını belirten Şengül, dönerciliği sadece erkeklerin yapmadığını gösterdiğini söyledi. Kızı Hanife Şengül ile beraber çalıştığını ifade eden Şengül, hem bir anne hem de bir iş kadını olduğunu söyledi.

"MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR"

Bayan eli ile hazırlanan dönerin müşterilerin dikkatini çektiğini söyleyen Şengül, "Beni döner keserken gören müşterilerimiz şaşırıyor. Havaların sıcak olmasına rağmen yaklaşık 60 derecenin altında et kesmek bir bayan olarak zor. Ama ekmek parası için yapmak zorundayız. Kızımla beraber bu işi yaparak geçiniyoruz. Bayan eliyle hazırlanan et yemekleri müşterilerin hoşuna gidiyor. Dönercilik sektörüne yeni bir açılım kattık" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?