4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kadınlar ilk kez Belediye Meclisi'nde

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde ilk kez 2 bayan üye yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi tarihinin 2 kadın meclis üyesinden biri olan 32 yaşındaki Venhar Pakırtaşı, Meclis'te Divan Asil Katibi, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yer alıyor.

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti'den Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçilen Pakırtaşı, Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinin yanında, Melikgazi Belediyesi Meclis üyeliği de yapıyor. Ev hanımı olan Pakırtaşı, "Siyasete çok sevdiğim bir ablamın tavsiyesi üzerine girdim. Zaten AK Parti'ye gönül verenlerdenim. Partiye kayıtlı olmadan da çalışmalara katılıyordum. Tavsiye üzerine yönetime katılıp il yönetiminde 4 yıl görev yaptım. Daha sonra beni aday gösterdiler. Büyükşehir Belediye Meclis üyesi oldum" dedi.

"MECLİS'TE İLK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Çalışmaların çok iyi sürdüğünü kaydeden Pakırtaşı, "Meclis açıldıktan sonra ikinci toplantımızı yaptık. Her şey gayet yolunda gidiyor. Çok fazla tebrik ve destek alıyoruz. Bu tebrikler bizi siyasette daha da ilerlemeye teşvik ediyor. Meclis'te ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. Son olmak da istemiyoruz. Biz güzel bir performans sergileyeceğiz. İnanıyorum ki bundan sonraki seçimde daha fazla bayan Meclis'te yer alacak. Kadınların açıkçası temsil oranı çok düşük. İnşallah bu oranı erkeklerle eşitlemeye gayret edeceğiz. Biz ilkiz, bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Bayanların siyasette yer almasını teşvik etmek gerektiğini ifade eden Pakırtaşı, "Zaten bizim burada bulunmamızın amacı bu. Kadınların siyasete bakışı çok farklı. Yani bayanlar, 'Erkek yapar, erkek yönetir' anlayışıyla yaklaşıyor. Biz öncü olduk. İnşallah kadınlar bundan sonra daha farklı düşünecek. Bizim bazı projelerimiz arasında kadınlara siyaseti sevdirmek de var. Zaman geçtikçe çalışmalarımızın faydasını göreceğiz" diye sözlerini tamamladı.

"İLK OLDUK AMA SON OLMAYACAĞIZ"

Büyükşehir ile Kocasinan Belediye Meclisi üyesi olan Çiğdem Yağcıoğlu ise, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Meclis'in en genç üyesi olan Yağcıoğlu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kent Konseyi'nde görev yapıyor. 28 yaşındaki Yağcıoğlu, "Turizm Otelcilik mezunuyum ve aynı zamanda İşletme bölümünden bu dönem mezun olacağım. Benim çocukluktan beri siyasete atılmak hayalimdi. Kişisel egonuzu çok erken yaşta öldürdüğünüz zaman insanın içinde böyle bir hizmet aşkı doğruyor. Hizmet etmenin gururu ve mutluluğunu tatmak lazım. Meclis'te en küçük benim. İlk olduk ama bunda son olmayacağımıza inanıyor ve güveniyorum. Kayseri'de kendini yetiştirmiş çok değerli hanımlarımız var. Biz kadınlar olarak siyasete ilk adımı attık. Bundan sonra yanımızda bayanları görmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?