5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kadınların yüzde 43'ü şiddet görüyor

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı avukat Ayten Tepecik Ulutaş, bin 158 kadın üzerinde yapılan anket sonucunda, kadınların yüzde 43.8'inin aile içi şiddete maruz kaldığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı avukat Ayten Tepecik Ulutaş, Türkiye'de kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik çeşitli kanuni düzenlemeler yapılmasına rağmen kadına yönelik şiddetin devam ettiğini kaydetti.

Yapılan düzenlemelerin yetersiz olması ve devlet politikalarının kadınlara yönelik ayrımcılığın kaldırılması için yeterli adımları atmamış olmaları sebebiyle kadın ayrımcılığının hayatın her alanında devam ettiğini ifade eden Şahin, "Ülkemizde kadınlar fuhuşa sürüklenmekte, terör adı altında öldürülmekte, kadına yönelik her türlü şiddet olanca hızıyla devam etmektedir. Öldürülen genç kız ve kadınlarımız öldürülmelerinden cinsiyetleri sebebiyle sorumlu tutulabilmektedir. Kadınlarımızın kadın olması sebebiyle iş ve siyaset yaşamında yer alması, özellikler erkekler tarafından engellenmektedir" dedi

Baro Kadın Hakları Komisyonu tarafından Kayseri'de kadınlara yönelik yapılan şiddeti tespit etmek amacıyla bin 158 kadın üzerinde anket yapıldığını belirten Şahin, "Ankete katılan kadınların 43.8 'i aile içi şiddete maruz kaldığını söylemiştir. Şiddete maruz kalan kadınların yüzde 48.2'si ise eşlerinden şiddet gördüğünü belirtmiştir. Maalesef şiddete maruz kalan kadınların yüzde 47.7' si yine kendileri karşı uygulanan bu şiddete karşı sessiz kalmak zorunda olduklarını ifade etmiştir. Şiddete maruz kalan kadınların yüzde 56' sı utandığı için kendisine uygulanan şiddeti kimse ile paylaşamadığını ifade etmiştir. Aynı zamanda anket sonuçları bize ilkokuldan üniversiteye kadar her eğitim düzeyindeki kadının şiddete maruz kaldığını ve yine ilkokuldan üniversiteye her öğrenim durumundaki erkeğin eşini yada kızına şiddet gösterdiği gözükmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 13:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?