5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kadir Has, Fenerbahçe maçına hazır

KADİR HAS STADI FENERBAHÇE MAÇINA HAZIR

Kayseri Kadir Has Stadyumu, Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında oynanacak olan Kayserispor-Fenerbahçe maçına hazır durumda olduğu bildirildi.

Kayseri Kadir Has Stadyumu Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Türkiye-Estonya maçı sonrası yaptığı eleştirinin ardından çağrılan İngiliz STRI firmasının ön çalışma sonucu çimlerin değiştirilmesine gerek olmadığı ve bakıma ihtiyaç bulunduğunu tespit etmişti.

Yapılan iyileştirme çalışmaları sonucunda stat çimleri üzerinde yüzde 70'lik bir iyileşme olduğu öğrenilirken, sahanın güneş almayan noktaları için de ithal olarak getirtilen özel ampullerle güneş görmesinin sağlandığı bildirildi. Manisaspor ile Kayserispor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası maçının stat çimlerini zedelemediğini ifade eden Stat Müdürü Erdem Kemaloğlu, "STRI firması ise gerekli raporu hazırlayarak İngiltere'ye döndü. FİFA ve UEFA'nın resmi saha bakımcısı konumundaki firmadan gelen 6 kişilik ekip, ayrıca çimlerin havalandırma, kumlama ve tohumlamasını yaparak kısa süre içerisinde dünya standartlarına uygun hale gelebileceğini belirtti. İngiliz ekibin tavsiye ettiği bakım çalışmaları mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Sahamız Fenerbahçe maçı için hazırdır" diye konuştu.

KADİR HAS STADI FENERBAHÇE MAÇINA HAZIR
KADİR HAS STADI FENERBAHÇE MAÇINA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:06:02
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 15:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?