5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kadir Has Fenerbahçe'ye hazır

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kadir Has Şehir Stadyumu, 8 Mart'ta oynanacak olan Fenerbahçe-Kayserispor maçına hazır hale getirildi.

Kadir Has Şehir Stadyumu'nun yapım işini üstlenen Kayseri İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tarınç, stadyumda gelinen son nokta hakkında bilgiler verdi.

Hazırlıkların tamamlanmış olduğunu belirten Tarınç, "Statta 5-6 aylık bir dönemde hummalı bir çalışma içine girdik. Kış sezonu nedeniyle bazı aksaklılar yaşamamıza rağmen, hava şartları ne olursa olsun çalışmalarımız ara vermeden devam ettik. İşlerimiz sonlandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcileri gözlemlerini yaptılar. Stadın maç oynamaya uygun olduğu raporunu önümüzdeki günlerde verecekler. Olumsuz bir durumun olmadığını söylediler. İnşallah, pazar günü Fenerbahçe-Kayserispor maçı burada oynanacak. Kayserispor, Fenerbahçe'yi İstanbul'da yendi, burada da yenerse güzel bir başlangıç olur. İlk maç olması biraz riskli, ama sporcularda buranın havasına girerek daha iyi oynayacaklardır. İnşallah Fenerbahçe'yi yeneceğiz" dedi.

Saha içerisinde herhangi bir eksikliğin kalmadığını ifade eden Tarınç, sadece üstteki kaplamalarda detay eksikliğinin olduğunu söyledi. Tarınç, "Yukarı saha kaplamanın hepsi yapıldı, ancak suyun sızmaması için silikon gibi ufak detaylarında yapılması lazım. Bu eksikliklerimiz var, ama bunlar maç oynanmaya engel teşkil edecek şeyler değil. Bu eksikliklerimizi de en kısa zamanda tamamlayacağız" diye konuştu.

Kadir Has Şehir Stadyumu'nun Avrupa'daki bütün statların en güzel örneklerinin bir araya getirildiği bir stadyum olduğunun altını çizen Tarınç, "Ayrıca stadyumunun kendine özgü özellikleri ve farklı fonksiyonları var. Bütün gördüğümüz güzel fonksiyonları burada topladık. Mesela Türkiye statlarında olmayan ve bu stadın en büyük özelliği sahanın yerden ısıtılmasıdır. Bu özelliğiyle kış şartlarında dahi yemyeşil kalabilen bir saha. Sahanın altında 24 kilometre uzunluğunda ısıtıcı borular var. Hiçbir zaman bu statta çamur ve don olayı olmayacak. Yaz mevsiminde oynandığı gibi sahamız her zaman maç oynamaya uygun olacak. Bir diğer özelliğimizde diğer stadyumlarda olmayan, seyircilerin bulunduğu bölümlerin radyan ısıtıcı ile ısıtılmasıdır. Seyircilerimiz evlerindeki gibi rahat olamayacaklar ama üşümeden maç izleme keyfini yaşayacaklar. Stadyumumuz, bütün ihtiyaçları karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. Burada artık seyirci profilini değiştirmeyi düşünüyor ve bayanları seyirci olarak stadyuma bekliyoruz" diye
konuştu.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de arkadaşlarıyla birlikte stadyumu gezerek, futbol topu ile poz verdi. Vali Bilici, stadyumu görmeye gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Skorbord denemelerinde 'Kayserispor: 7, Fenerbahçe: 0' ve 'One Minute' yazısı dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 21:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?