5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kadir Has'ta koltuk krizi!

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Kayserispor yönetiminin kendilerine ait 200 protokol koltuğu üzerinden satış yaptığını belirterek, "Kayserispor yönetimi, yasal olarak belirlenen koltuk dağılımını iyi algılayamadı" dedi.

Kayserispor Kulübü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında koltuk krizi yaşanıyor.

Kayserispor'un resmi internet sitesine açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Recep Mamur, bugün oynanacak Fenerbahçe karşılaşması öncesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 176 koltuk bırakılmasına rağmen misafir takım ve ev sahibi takım yöneticilerine bilet ayrılmadığını iddia etti.

Bu davranışın niçin sergilendiğini merak ettiklerini söyleyen Mamur, "Takımların sahiplerinin dahi yok sayıldığı bir anlayışla kulübümüze ve misafirimiz olan Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine karşı yapılmış bu hareketi kınıyoruz. İl Müdürü Sayın Yahya Şahan, 'Kime giderseniz gidin, isterseniz Vali'ye gidin' gibi uygun olmayan bir davranış biçimi ortaya koydu. Devlet yetkilisi olmak, devlet imkanlarını kural dışı ve keyfe keder kullanmak anlamına gelemez. Umuyoruz ki; Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü, adı geçen il müdürünün görevini kötüye kullanmasını göz önünde bulundurup, gerekeni
yapacaktır. Ayrıca 176 koltuğun hangi devlet yetkililerine dağıldığının açıklamasını acilen bekliyoruz" diye konuştu.

"KAYSERİSPOR, BİZE AİT KOLTUKLARI SATTI"
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ise, Kayserispor yönetim kurulunun kendilerinin tasarrufunda bulunan ve protokol üyelerine ayrılan 200 koltuk üzerinden haber vermeden satış yaptığını dile getirdi. Kayserispor yönetim kurulunun koltuk dağılımı konusunda algılama sorunu yaşadığını dile getiren Şahan, "Maçta müdürlüğümüze ayrılan 850 protokol koltuğundan 650 protokol koltuğunun Kayserispor'a verilmesine rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ayrılmış 200 koltuktan bile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün haberi olmadan satışı yapılmıştır. Müdürlüğümüze ait protokol koltuğundan 52'sinin satışının yapıldığı Kayserispor Kulüp Müdürü Hüseyin Abız tarafından bize bildirildi. Bu habersiz satış ile birlikte 702 koltuk Kayserispor yönetimine bırakılmış oldu. Kulüp bize ait 52 koltuğun satışının yanlışlıkla yapıldığını bildirdi. Kulüp yönetim kurulu üyeleri, yasal olarak hazırlanan tribünlerdeki protokol koltuk dağılımının sayısal olarak belirlenmesini algılayamıyor. Stat, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tasarrufundadır" dedi.

Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine kalan 176 koltuk içerisinden de yer belirlediklerini ifade eden Şahan, olayın kulüp başkanı tarafından internet sitesinde duyurulmasının yanlış olduğunu ifade etti. Şahan, "Sosyal bir olayın internet sitesine taşımak uygun değil ve adabı da yok. Hiçbir kulüp yöneticisi, bir kurumu kamuoyu önünde hedef olarak göstermemiştir. Biz devlet memuruyuz. Yaptığımız her şey yasal. Stadyumu 2 gün önce resmen teslim aldık. Stadın bütün kontrol ve sevki bizde. Kayserispor Kulübü, stadı kendilerinin gibi algılıyorlar. Kulüp bir maçlık ekonomik kazanç uğruna kurumları ve kişileri karşı karşıya getirdi. Kulüp yöneticilerinde uzlaşma kültürünü hazmedemeyen bir anlayış var. Kulübün açıklamalarında bakanımızın adını kullandılar. Sahte bilet mi sattık ? Müdürlüğümüze ayrılan 850 protokol koltuğundan 702 protokol koltuğunun Kayserispor'a verilmesine rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ayrılmış protokol koltuğunun tasarrufunu Kayserispor'a bırakmak bu davranışın karşılığı mı olmalıydı ? Her insan kendi yaptığından sorumludur, bunu internet sitelerinde yapmaktan ziyade böyle bir istekleri var ise bunun şekli internet sitesi değil, resmi olarak üst makamlara yazılı olarak bildirmektir. Bu konu ile ilgili daha sonraki günlerde gerekli açıklamalarda bulunacağız. Bize verilen 176 koltuğunun kimlere ait olduğu ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün tasarrufundadır. Yıllardır eski stadyumda defalarca oynanan Fenerbahçe ve Avrupa kupası maçlarında neden protokol krizi yaşanmadı da bu maçta yaşatılıyor. Acaba bu sıkıntı kulübün para kazanma hırsından mı kaynaklanıyor, çok merak ediyorum. Kulüp ile ilgili de yasal haklarımı kullanacağımın bilinmesini isterim. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen Türk sporunun kurumları arasından birlik ve beraberlik, fair play ruhunun oluşması için mücadelemiz her platformda devam edecektir. Yapılan açıklamaları talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. 'Kol kırılır yen içinde kalır' diye düşünüyorum. Bu ifadeyi her zaman benimseyen bir kişiyim. Bu akşamki Fenerbahçe maçında da Kayserispor'a başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 13:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?