4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KAGİDER'in düzenlediği toplantı yapıldı

Kayseri'de Garanti Bankası ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) düzenlediği '3. Kadın Girişimci Buluşmaları', Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıya; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün yanı sıra Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Cenk Kaan Gür, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Cenk Kaan Gür, toplantılarla kadın girişimcileri temel konularda bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Gür, "Kendi işlerinde fırsat oluşturabilmeleri için farklı bakış açıları ortaya koymayı hedefledik. Bu inançla Eskişehir ve Adana'da 300'den fazla kadın ile bir araya geldik. Bu toplantıyla kadınlarımızın kişisel gelişimini destekleyerek onların ekonomiye katkılarını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç, girişimciliğin önemine dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin durma noktasına geldiği bu dönemde girişimciliğin üzerine yoğunlaşmak gerektiğini kaydeden Onanç, "Girişimcilik üzerine yoğunlaşmanın tam zamanı. KAGİDER, sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmanın temelinde girişimcilik olduğuna inanan bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye'de hala kadın girişimci sayısı yüzde 6 iken, bu kesimin banka kredisi kullanım oranı sadece yüzde 1,5'tir. Kadın girişimcilerin ticari bankalar için az riskli grup olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?