4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kağıt Teknolojileri Fuarı açıldı

İhlas Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen 3. Büyük Anadolu Matbaa ve Kağıt Teknolojileri Fuarı, Kayseri'de 71 firmanın katılımıyla açıldı.

Sektörün önemli isimlerini bir araya getiren fuar, Kayseri Dünya Ticaret
Merkezi'nde açıldı. Açılışa İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün'ün yanı sıra Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ile çok sayıda davetli ve firma temsilcileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, Büyük Anadolu Matbaa ve Kağıt Teknolojileri Fuarı'nın Kayseri'de 2.'sini, Türkiye genelindeyse 3.'sünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ülkede az da olsa yaşanan global krizin etkilerini bu fuarda da gördüklerini belirten Özgün, ''Biz İhlas Fuarcılık olarak ülkemizin gelişmekte olan teknolojisine katkıda bulunmanın, 'Matbaa ve kağıtta nasıl ileri bir teknolojiye geçebiliriz, nasıl bir adım daha öne gidebiliriz', bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz. Tertiplediğimiz bu fuarlar ile Anadolu'da bunun şahlanışını yaşamak istiyoruz. 2011 yılında inşallah yine burada buluşuruz. Fuarımızın 1.'si Ankara'da, 2.'si 2006 yılında yine burada açılmıştı. İnşallah ileriki yıllarda katılımın daha yoğun olduğu fuarlar tertiplemek istiyoruz ve bunun da sizlerin desteği ile olacağını biliyoruz'' dedi.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise İhlas Fuarcılığın her geçen gün yükselen bir trend içine girdiğine ve önemli ivmeler kazandığına dikkat çekti. Boydak, ''İhlas Grubu'nun ana işlerinden birisi aslında bu. Matbaacılık sektörüne de önemli katkılarının olduğunu görüyoruz. Bu alanda Türkiye'yi ileriye götürmememiz gerekiyor. Matbaacılık, kağıt ve baskı sektörü, Türkiye'de gelişen ve 100 binlerce insanın çalıştığı bir sektör. Bu fuarlar da sektör kuruluşlarını bir araya getiriyor. Sektörler bu dönemde fazla canlı olmasa da geleceğe dönük yatırımlarına devam ediyorlar'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, açılış kurdelesini beraber kesti. Daha sonra fuardaki stantarı gezen protokol, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

İlki 2004 yılında gerçekleştirilen Büyük Anadolu Matbaa ve Kağıt Teknolojileri Fuarı'nda; baskı ve baskı sonrası makineleri, etiket baskı makineleri, ciltleme sistemleri, baskı merdaneleri, ambalaj bıçakları, UV kurutma sistemleri, sürekli form baskı ve harmanlama makineleri, sürekli form kağıt ve baskı sonrası sistemleri, dijital baskı, dış ve iç mekan baskı makineleri ürün grupları sergileniyor.

Fuarın 17-19 Ekim 2008 tarihleri arasında ziyaretçilere açık tutulacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?