5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kahveciler Odası'ndan yasağa tepki

Kayseri Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Atlı, sigara yasağına bir düzenleme getirilmemesi halinde açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Toplam 580 üyesi bulunan Kayseri Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Atlı, oda üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında yasağa yeni bir düzenleme getirilmemesi halinde sokaklara inerek açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Sigara yasağının uygulanmasına başlamasıyla birlikte işyerlerinin zarara uğradığını belirten başkan Atlı, bir çok işyerinin ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Esnaf olarak sigara içene ve içmeye saygı duyduklarını ifade eden başkan Atlı, "Yasakla birlikte kahvehane, internet salonu, çay ocaklarında yüzde 80-90 oranında iş kaybı görülmektedir. Yasaya esneklik getirilmelidir, yoksa esnafımız Ramazan ayı içerisinde yoğun bir sıkıntıya girecektir. Sigara yasağının da gelmesiyle birlikte vergilerimizi ödeyemez duruma düştük. Kahvehane önüne masa ve sandalye çıkarttığımız zaman zabıta ekipleriyle kaldırım işgalinden dolayı karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

Avrupa ülkelerinde sigara içilen ve içilmeyen bölüm ve özel sigara içme odaları olduğunu hatırlatan Atlı," Devletimizin bizlere uzun vadeli kredi vermeleri halinde kahvehanelerimizi belirlenen standartlarda havalandırma yapalım ve iki bölüm olarak sigara içilen ve içilmeyen olarak ikiye bölelim. Esnafımızdan yoğun bir şikayet alıyoruz. Gerekli düzenlemelerin en kısa zamanda yapılacağı inancındayız" diye konuştu.

Kahveciler Odası 2. Başkanı Mustafa Çelik ise sadece ekmeklerinin peşinde olduğunu belirterek, yasaktan dolayı işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. Kahveci esnafı olarak yanlarında çalışan personelleri çıkarmak zorunda kaldıklarını kaydeden Çelik, yasağın hafifletilmemesi halinde 580 üyenin sokaklara inerek açlık grevine başlayacağını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 13:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?