3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kaldırımda iş bekliyorlar

Kayseri'ye başka illerden gelen boyacılar ve vasıfsız işçiler her gün kaldırımlarda iş bekleyerek, evlerine ekmek götürmeye çalışıyor.


İnönü Bulvarı üzerindeki kaldırımlar, sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar boyacılara ve vasıfsız işçilere ev sahipliği yapıyor. Boya pompalarını, hızar makinelerini kaldırımın üzerine sıralayan işçiler, müşterilerini beklemeye başlıyorlar. Kaldırımda müşteri bekleyen işçiler, işlerinin kötü olmasından dert yanıyor. Her sabah kaldırımda kendilerine iş verecek birilerini beklediklerini kaydeden işçiler, iş olmadığı takdirde akşam saatlerinde evlerine döndüklerini belirttiler. İşçiler, “Ekmek parası kazanabilmek için sabahın erken saatlerinden akşama kadar kaldırımda bekliyoruz. İki haftada bir iş ancak çıkıyor. Yazın havaların sıcak olması nedeniyle kaldırımda bekliyoruz, ancak kış aylarında soğuk olması nedeniyle gelmiyoruz'' dediler.


Bir işveren geldiği zaman o işi alabilmek için birbirleri ile yarışan işçiler, 2 kişinin yapacağı işe 4 kişi giderek parayı paylaştırıyor. İnşaat işi için İnönü Bulvarı'na gelen bir işveren ise, ''İşçi ihtiyacımız oldukça buraya gelirim. Bana kaldırım taşı işi yapacak 2 işçi gerekiyor. İş az olduğu için 2 kişi yeterlidir. Ama 2 kişiye vereceğim parayla 4 kişi gelmek isteyince, bende kıramıyorum ve götürüyorum” dedi.
Kaldırımda ve parktaki ağaç gölgesinde iş bekleyen işçiler eğlenmeyi de ihmal etmiyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 14:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?