5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kalp hastası gence başarılı ameliyat

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Mehmet-Yılmaz Öztaşkın Kalp Hastanesi'nde, 4 ayrı açık kalp ameliyatı gerektiren 15 yaşındaki hasta, tek operasyonla sağlığına kavuştu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Mehmet-Yılmaz Öztaşkın Kalp Hastanesi'ne, ailesi tarafından kalp şikayetleriyle getirilen 15 yaşındaki Ahmet Ofraz isimli hasta, Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ceyran ve ekibi tarafından tedavi altına alındı.

Yapılan muayene ve tetkikler sonunda hastada, doğumsal olarak 3 ayrı hastalıkla beraber, sonradan gelişmiş bir kalp hastalığı olmak üzere toplam 4 ayrı kalp hastalığı bulunduğu tespit edildi. Nadir rastlanan bu durum üzerine, Doç.
Dr. Hakan Ceyran ve ekibi, Ofraz'ın ameliyat edilmesine karar verdi. Her biri 4 ayrı açık kalp ameliyatı gerektiren vakaya, tek operasyon gerçekleştirildi. Başarıyla gerçekleştiren operasyonun ardından Ofraz, yoğun bakım ünitesinde gözlem altına alındı.

Doç. Dr. Ceyran, hastanın sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirterek, sağlık durumunun giderek düzeldiğini bildirdi. Doç. Dr. Ceyran, "Hastanın yapılan muayenesi sonunda, doğumsal olarak 3 ayrı hastalıkla beraber sonradan gelişmiş 1 kalp hastalığı olmak üzere toplam 4 ayrı kalp hastalığı tespit edildi.

Bunlar geniş VSD (ventriküler septal defekt), ASD (atriyal septal defekt), DCRV (çift odacıklı sağ ventrikül) ve sonradan gelişen aort kapak yetmezliği. Bu dört hastalık, aslında her biri tek başına açık kalp ameliyatını gerektiren hastalıklar. Olgumuzda 6 saat süren bir operasyonla tek seansta bu 3 doğumsal anomalinin tam düzeltme ameliyatı ile birlikte aort kapak replasmanını gerçekleştirdik. Başarılı bir operasyon oldu ve olgu problemsiz bir şekilde yoğun bakıma alındı" diye konuştu.

15 yaşına kadar kalp şikayetleriyle yaşayan ve geçirdiği operasyon sonrası sağlığına kavuşan Ofraz, tedavisinin tamamlanmasının ardından hastaneden taburcu edilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 11:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?