5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kampanyaya çorbalı tepki!

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi'ne üye bir grup sendikacı, 'Kriz varsa çare de var' kampanyasına tepki göstermek amacıyla bir tabak çorbayı 4 somun ekmekle yedi. Bu sırada hükümeti temsil ettiğini söyleyen bir sendika üyesinin çorbayı kepçe ile yemesi dikkat çekti.

Bugün öğle saatlerinde sendika binasının alt katında bulunan bir lokantada bir araya gelen üyeler, krizden kurtulmak için yapılan kampanyalara tepki gösterdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan, 'Kriz varsa çare de var' ve 'Eve kapanma pazara çık' kampanyalarını eleştiren sendikacılar, pazara çıkarak içtikleri çorba ile esnafa destek olduklarını söyledi.

Burada bir açıklama yapan Sendika Başkanı Ali İhsan Öztürk, bordroya bağlı olarak çalışan memurlar oldukları için yapılan bazı indirimlerin kendilerini etkilemediğini söyledi. Krize karşı başlatılan kampanyalar doğrultusunda pazara çıktıklarını ifade eden Öztürk, esnafa bir nebze de olsa katkıda bulunmak için çorba içeceklerini kaydetti.

Getirilen bir tabak çorbayı sendika üyesi 10 kişi birlikte içti. Bu sırada hükümeti temsil ettiğini söyleyen sendika üyesi Kemal Şimşekoğlu'nun kepçe ile çorba içmesi ise gerginliğe neden oldu.

Bu esnada Öztürk, "Yiye yiye iliğimizi kuruttunuz. Memur böyle bön bön bakıyor, hükümet ise götürüyor" ifadelerini kullandı.Bir tabak çorbayı 4 ekmekle birlikte yiyen sendikacılar duruma tepki gösterirken, Ali İhsan Öztürk ise ekmeğiyle tabağın içini temizledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:55:53
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 17:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?