5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kampanyaya KTO'dan destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde işveren ve işçi örgütlerinin bir araya gelerek başlattığı “Eve Kapanma Pazara Çık” adlı kampanyaya Kayseri Ticaret Odası'ndan (KTO) destek geldi.

Kampanya ile ilgili KTO'da düzenlenen basın toplantısına KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ve KTO yönetim kurulu üyeleri katıldı. Burada konuşan Hasan Ali Kilci, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulabilme veya en azından bu sıkıntılara çare olmak açısından kampanyanın önemli olduğunu söyledi.

Kampanyanın amacına ulaştığını da belirten Kilci, "Kampanya amacına ulaştı. En azından Türkiye'nin çok değişik bölgelerinde yastık altı birikimi olanlar, hali vakti yerinde olup harcama yapma imkanı olanlar bu kampanyaya katılıp ilgi gösteriyorlar" dedi.

Kampanyaya çok ciddi destek verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kilci, "Bu kampanyayı devam ettirmek zorundayız. Kaldı ki KTO, sosyal ve ekonomik konularda tüccarların sıkıntı ve problemleriyle ilgilenmek yerine bütün halk katmanlarıyla çok önemli düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmıştır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hala sıkıntılarla mücadele içerisinde olduğunu belirten Başkan Kilci, "Bazı kesimler tarafından her ne kadar artık 'krizin sonuna geldik, artık çıkıştayız' deseler de göstergeler bunun böyle olmadığını söylüyor. Geçtiğimiz günler de Bakan Ali Babacan'ın yapmış olduğu ve çok eleştirilen bir bölümü de Türkiye'nin ekonomik haritasına önümüzdeki dönemler için katkı sağlayacak projeler oldu. Ama ortaya konulan projelerden hiçbiri, bizim yaşadığımız sıkıntılara çözüm olacak türden değil. Bizim talep ettiğimiz projeler, içinde bulunduğumuz sıkıntılardan bir an önce kurtarabilecek projelerdir. Hükümetin ortaya koyduğu projeler ileriye dönük projelerdir. İleri de elbet bu projelerin faydalarını göreceğiz, ancak herkesin üzerine düşeni yapması gerekir” diye konuştu

“YATIRIMLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER HALA DEVAM EDİYOR”

Hükümetin çıkarmış olduğu yatırım paketini de eleştiren Kilci, yatırımların önündeki engellerin hala devam ettiğini söyledi.

Hükümetin rotaya koyduğu programların ağa ve babalarla ilgili olduğunu da ileri süren Kilci, “Yani bunlar bizim kabul edeceğimiz programlar değil. Çok büyük holdinglerin programlarıdır. Bu programları, bu projeleri ortaya getirecek yatırımcıyı Anadolu'da mumla arasanız bulamazsınız. Bu programlar kimler için yapılmışsa bir açıklama yapmalıdır. Bizim Kayseri'de, Anadolu'da bu programları gerçekleştirecek iş adamlarımız, sanayicilerimiz ve yatırmacılarımız yok" dedi.

Hasan Ali Kilci yaptığı açıklamanın ardından beraberindekilerle birlikte bir markette kampanyaya destek vermek amacıyla alışveriş yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?