3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kamu-Sen'den şehitlere saygı

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Başkanı Muammer Öner, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 15 vatan evladının şehit edildiğini hatırlatarak, “Yüreğimiz bir kez daha tarifi mümkün olmayan bir acıyla yanmış” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Başkanlığı tarafından sabah saatlerinde Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı hizmet binası önünde toplanarak Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıya tepki göstermek için saygı duruşunda bulunarak ardından İstiklal Marşı'nı okudular.

Daha sonra bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Başkanı Muammer Öner, Aktünün Karakolu'na yapılan saldırıda 15 vatan evladının şehit edildiğini ve yüreklerin bir kez daha tarifi mümkün olmayan bir acıyla yandığını söyledi.

Öner, “Bu kutsal vatanımızda, ebediyen hür ve bağımsız yaşama isteğimizi hazmedemeyen iç ve dış mihrakların beslediği hainlerin saldırıları devam etmektir. Yüce milletimizi bölmek, kutsal vatanımızı parçalamak isteyen dış destekli içerideki hainler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yüzyıllarca beraber yaşamış, kız alıp vermiş, aynı kaderi paylaşmış, küffara karşı omuz omuza beraber savaşmış, birbiri kucağında şehit olmuş, kanları birbirine karışmış, inancı bir, kıblesi bir olan, aynı safta Allah'a yönelen vatan evlatlarını bölmeye, parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

İstiklal Marşı'ndan iki kıta da okuyan Muammer Öner, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu yüce milletin evlatlarına adeta bir vasiyet gibi İstiklal Marşımızın mısraları. Bizlere düşen görev, şehitlerimizden emanet aldığımız, bu kutsal vatanı, gerçek sahibine yüce Türk milletinin gelecek nesillerine ulaştırmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 09:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?