1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kan bağışına yoğun ilgi

Kayseri’nin Cumhuriyet meydanında bulunan Hunat camisi önünde kurulan Kızılay’ın seyyar kan toplama aracı, adeta dolup taşıyor.

Kayseri Kızılay Kan Merkezi, Ramazan ayı boyunca, kan vermek isteyen vatandaşlar için şehrin değişik bölgelerinde kan toplama araçları ile hizmet vermeye devam ediyor. Kızılay kan merkezinin Ramazan ayı boyunca kan bağışı kampanyasının ilk durağı cumhuriyet meydanı Hunat camisi önünde, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor.

İftardan hemen sonra saat 20:00 ile 23:00 saatleri arasında kan bağışı yapmak isteyenler için çalıştıklarını belirten yetkililer ayrıca Kızılay Kan Merkezinin ise 24:00’ e kadar açık olduğunu belirttiler.

Ramazan dolayısıyla sadece akşamları iftardan sonra kan topladıklarını belirten yetkililer, günlük ortalama 50 ünite kan topladıklarını belirttiler. Kayseri’de ki hemen hemen tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılayan Kızılay kan merkezi, aynı zamanda hastanelere kadar giderek kan ihtiyacı olan yerlere ellerindeki kanları teslim ediyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:07:28
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 10:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?