3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kanamasız bademcik ameliyatı

Kayseri Özel Tekden Hastanesi'nde kanamasız ve ağrısız bademcik ameliyatı yapılmaya başlandı.

Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Osman Aksoy, geniz eti ve bademcik sıkıntılarının en çok 3-10 yaş arası çocuklarda sıkça rastlanan bir sorun olduğunu söyledi.

Aksoy, "Bademcik, çocuğun nefes almasına, yutmasına ve konuşmasına engel oluyorsa ameliyat yapılması gerekir. Bir diğer grupsa tekrar iltihaplanmaları önlemek için uygun ilaç tedavilerinde de önlenemeyen ve 1 yıl içinde 4-5 defadan fazla iltihaplanan bademcikler genellikle geniz eti ile beraber ameliyat
edilmektedir. Bu ameliyatlar yapılırken de yıllardır uygulanan yöntemler var. Disektör denilen yöntemle, bademcikler kendi yatağından ayrılır ve orada kalan yaranın kendiliğinden iyileşmesi beklenir. İyileşme süresi de 2 haftayı bulabilir. Oluşan kanamalar da çeşitli yöntemlerle durdurulabiliyor. Dolayısıyla bademcik ameliyatı esnasında ve sonrasında 2 önemli sorun ortaya çıkıyor. Birincisi kanama ikincisi ise ağrıdır" dedi.

Aksoy, bademcik ameliyatlarında dünyanın geldiği son nokta olan 'Thermal Welding' sistemini ilk kez Özel Tekden Hastanesi'nde uygulamaya başladığını söyledi. Aksoy, hastane olarak bölgede ve Kayseri'de ilk kez bu sistemi başarıyla uygulamaya başladıklarını ifade ederek, "Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde, bölgemize böyle bir tekniği getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gayemiz, hastalarımızın iyileşmesi ve rahat etmesidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?