5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kaplanlardan Bilici'ye karlı karşılama

Kayseri'nin Erciyes Dağı'nda yaptıkları kar ve buzlu su banyosu ile ismini duyuran Erciyes Kar Kaplanları tarafından, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye gribal enfeksiyonlara karşı kar ile doğal aşı yapıldı.

Yaşları 45 ile 69 arasında değişen çeşitli meslek gruplarına mensup 25 kişi, Erciyes Tekir Yaylası'nda kar banyosu yaptı. Otobüsle bölgeye gelen kaplanlar, ilk olarak türküler ve marşlar söyleyerek ısınma hareketleri yaptı. Erciyes Kar Kaplanları, daha sonra elbiselerini çıkarıp kar banyosu öncesi son hazırlıklarını tamamladı.

Vali Bilici, büyük bir hayranlıkla izlediği kaplanlara, "Gerçekten siz şimdi kar banyosu mu yapacaksınız? Üşümez misiniz? Hastalanırsanız ne olacak?" diye sordu. Ardından kaplanlar kar üzerine yatarak birbirlerini karla yıkadı. Kar banyosu yapmanın keyfini yaşayan kaplanlar, Vali Bilici'ye de bir sürpriz yaparak 'Gesi Bağları' türküsünü söyledi. Bu sırada Erciyes Kar Kaplanları Derneği Basın Sözcüsü Davut Güleç, türküye eşlik eden Vali Bilici'ye kar banyosu ve buzlu suya girmenin püf noktalarını anlattı. Kaplanlar, kafasına kar koyup 'Doğal aşılama' yaptıkları Vali Bilici'nin yüzünü de karla yıkadı.

Açıklamalarda bulunan Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı, ağır kış şartlarını çok sevdiklerini, böylece hastalıklardan kurtulduklarını belirtti.

Vali Mevlüt Bilici ise, kaplanları televizyonlarda izlerken şov yaptıklarını zannettiğini belirterek, "Ama kar banyosunu burada gözümle görünce inandım. Kayseri'nin ve Erciyes'in tanıtımına önemli katkıda bulunan kaplanları yürekten kutluyorum. Erciyes'te spor yapmanın bu kadar keyifli olduğunu bir kez daha gördüm. Zaman zaman kaplanlarla yürüyüşe katılacağım" diye konuştu.

Vali Bilici ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, kar kaplanlarının alkışları eşliğinde bölgeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 17:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?