5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kar Kaplanlarından Bilici'ye ziyaret

Kayseri'nin Erciyes Dağı'nda yaptıkları kar ve buzlu su banyosu ile isimlerini duyuran Erciyes Kar Kaplanları, Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Değişik yaş ve meslek gruplarına mensup olan Erciyes Kar Kaplanları Spor Derneği ve Spor Kulübü Başkanı ve üyeleri Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti. Dernek ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı, tüzüklerinde ve logolarında taviz vermeyecekleri konuların başında 'Atatürk ilke ve devrimleri, Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti' olduğunun altını çizerek, gönüllü kültür ve turizm elçiliğine devam edeceklerini belirtti.

Kayseri'nin, Erciyes'in ve Türkiye'nin tanıtımı için güçlerinin yettiği her görevi seve seve yapacaklarını açıklayan Postacı, "Erciyes Kar Kaplanları olarak bu yılki 52 haftalık programda yine 30 Ağustos'ta ve 29 Ekim'de Erciyes'e tırmanışımız olacak. Ayrıca 16 Mayıs'ta Samsun'dan yola çıkartılan 'Sevgi bayrağı'nı da 40 yaş üstü belli bir sayıda insanla toplu taşımak istiyoruz. Suni kar makinesi yardımıyla iki kamyon kar getirilirse 19 Mayıs törenlerinde kar banyosu yaparak renk katmak istiyoruz" dedi.

Vali Mevlüt Bilici ise, Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü'nün etkinliklerini çok beğendiğini belirterek, zaman zaman katkıda bulunacağını söyledi.

Vali Bilici, "Grubun kışın kar banyosu ve buzlu suya girmesi artık Kayseri'nin simgesi haline geldi. Kurduğunuz koroda harika. Hatta eksikliği hissedilen kültür evi ile kaplanlar korosunu, saz evini birleştirmek istiyoruz. Sevgi bayrağı ve milli bayramlarda kar banyosu yapma fikride Kayseri'deki törenlere ayrı bir renk katar. Umarım hepsini gerçekleştiririz. Zaten isteğimiz ve beklentimiz, Kayseri'deki bu tür kültür, sanat ve turizm gibi sosyal etkinliklere herkesin ve her kesimin katılması. Bunu kaplanlar başarıyor. Hepsini kutluyorum" dedi.

Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü, desteklerinden dolayı Vali Mevlüt Bilici'ye teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 17:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?