5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kar Kaplanlarından kan bağışı

Kayseri'de kışın kar banyosu ve buzlu suya girerek isimlerini duyuran Erciyes Kar Kaplanları, Filistin halkı için Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Çeşitli mesleklere gruplarına mensup ve yaşları 45 ile 69 arasında değişen Erciyes Kar Kaplanları, haftalık sporlarını Bayramhacı Kaplıcası Kızılırmak kenarında gerçekleştirdi. Daha sonra Ankara yolu Himmetdede mevkiine gelen kaplanlar, burada ikili ve tekli yürüyerek, kültür-fizik hareketleri yaptı.

Kızılırmak kenarında türküler söyleyen kaplanlar, Bayramhacı Kaplıcası'nda sporunu tamamladıktan sonra Kızılay Kayseri Kan Merkezi'ne geçerek, Filistin halkı için kan bağışında bulundu.

Erciyes Kar Kaplanları Derneği Basın Sözcüsü Davut Güleç, federasyona bağlı ve lisanslı sporcu olarak bilinçli spor yaptıklarını ifade ederek, “Erciyes Kar Kaplanları, çoğu kalp, yüksek tansiyon, şeker, mide rahatsızlığı gibi şikayeti olanlardan oluşuyor.Bugün dünyanın gözü önünde Filistin'de bir insanlık suçu işleniyor. Kimsenin kılı kıpırdamıyor. Biz Filistin halkına destek amacıyla kan bağışında bulunduk. Amacımız, Filistin'deki kan, barut ve gözyaşının sona ermesidir. Bunun için dernek olarak üzerimize ne düşüyorsa yaparız" diye konuştu.

Kan bağışında bulunan kaplanlar, sağlıklı yaşam için spor yapmanın yanı sıra Kızılay'a aralıklarla kan vermenin de bu sporun bir parçası olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?