4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kar Kaplanları'nın yeni yıl hazırlığı

Kayseri'de yaşları 45 ile 69 arasında değişen çeşitli mesleklere mensup kişilerden oluşan Erciyes Kar Kaplanları, yeni yıla bir gün kala kar ve buzlu suda banyo yaptı.

Karada koşarken marşlar söyleyen Erciyes Kar Kaplanları, buzlu suda ise türkü söyleyerek yüzdü.

Erciyes ve çevresindeki dağlarda kış aylarında kar ve buzlu suda banyo yaparak ismini duyuran kaplanlar, 2008 yılının son banyosunu ise hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düştüğü Bünyan'ın Kayabaşı mevkiinde yaptı.

"Üşüdükçe soyunacak, soyundukça ısınacaksın" sloganıyla bir süre kar banyosu yapan kaplanlar adına bir açıklama yapan Erciyes Kar Kaplanları Kulüp Başkanı Rifat Postacı, "Bizim derneğin logosunda Atatürk, Türk bayrağı, Erciyes ve kaplan var. Bunlar bizim ilke ve hedeflerimizi gösteriyor. Cumhuriyet çocuğu olarak herkesin yeni yılını kutluyoruz" dedi.

Erciyes Kar Kaplanları Kulüp Kaptanı İbrahim Durusoy ise, herkesi spor yapmaya davet etti. Erciyes Kar Kaplanları'nın çoğunun kalp hastalığı, yüksek tansiyon, şeker, mide rahatsızlığı gibi şikayeti olan kişilerden oluştuğunu belirten Durusoy, "Sağlıklı yaşamın adı, Erciyes ve çevresindeki tepelerde yürüyüş ve spor yapmaktan geçer. Nitekim çoğu arkadaşımızın şikayeti bize katıldıktan sonra ortadan kalktı" dedi.

Kulüp Basın Sözcüsü Davut Güleç ise, kar ve buzlu suda banyo yapmanın faydaları hakkında bilgi verdi. Lisanslı sporcu olarak bu işi bilinçli yaptıklarını belirten Güleç, şovdan kaçındıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 20:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selma akbaş IP: 85.98.134.xxx Tarih : 5.01.2009 19:09:34

çok güzelmiş erciyes kar kaplanı ama bu soğukta ah keşke girmeselerdi diyorum ben şahsen erciyes kar kaplanların yerinde olsaydım bende girerdim ama yine çok soğuk değill mi? yine de siz bilirsiniz derim hoşçakalın diyorum