4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kar timleri görev başında

Kayseri'nin Talas Belediyesi karla mücadele ekipleri etkili yağan karla birlikte 15 araç ve 70 personelle 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

Talas Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri müdürlüklerinden oluşturulan karla mücadele ekipleri, 4 vardiya halinde 24 saat süreyle çalışmalarını sürdürüyor.

Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yoğun kış şartlarında soğukta çalışan personelin özveriyle çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, vatandaşların kar ve buzlanmalara karşı daha duyarlı davranmalarını istedi.

Başkan Yıldırım, “Yılın ilk karı zengin yağdı. Bu yağış özlemini duyduğumuz kış aylarının beyaz örtüsüne kavuştururken bir yandan da bizim belediye olarak işimizi arttırdı. Biz kış hazırlıklarımızı önceden yaparak karın yağmasını bekliyorduk. Karla mücadele çalışmalarımızda kullanılmak üzere 200 ton tuz aldık. Bu tuzu karla mücadele çalışmalarımız boyunca özellikle yukarı Talas, Jandarma yolu, kavşaklar, dik ve engebeli önem arz eden yollarımızda, diğer cadde ve sokaklarımızda kullanacağız. İlçemizdeki kar yağışı şehrimizden biraz daha fazla. Ulaşımda sıkıntı yaşamamamız için fen işleri, park bahçeler ve temizlik işlerinden oluşan 70 personel ve iş makineleri ile birlikte karla mücadele ekipleri 3 vardiya halinde 24 saat süre ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Çalışmalar sırasında insanlarımızdan araçlarını gelişi güzel yol kenarlarına park yapmadan ekiplerimize yardımcı olmalarını istiyoruz. Anayollardan başlamak üzere ekiplerimiz tüm cadde ve sokaklara girerek kar temizliği yapmaktadır. Özellikle kaldırımlarımız ekiplerimiz tarafından temizlenerek yaya trafiğinin de rahat sağlanması amaçlanmaktadır. Geçmiş yıllarda özellikle kış aylarında vatandaşımızın kabusu haline gelen kaygan kaldırımların yerine döşediğimiz yeni kaldırımlar sayesinde halkımız rahatlıkla yürüyebilmektedirler. Bütün cadde ve sokaklarımız sürekli temizlenerek trafiğe açık tutulmaktadır. Araç sahiplerinden isteğimiz lastiklerini kış şartlarına hazırlayarak kendilerine ve başkalarına zarar vermemelerini önemle rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın istek ve şikayetleri için belediyemiz 437 00 55 ve Alo 153 telefon hattından bizlere bilgi vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 12:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?