4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kar yerini dondurucu soğuğa bıraktı

Kayseri'de yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıkları eksi 20 dereceye kadar düştü. Soğuk havayla birlikte don olayları da yaşanırken, hastanelerin acil ve kulak burun boğaz servislerinde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.

Dondurucu soğukların yaşandığı bu günlerde özellikle çocuk ve yaşlıların dışarı çıkmaması gerektiğini kaydeden Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Tamer, mecbur dışarı çıkmak zorunda olanların ise kesinlikle atkı ve bere takmalarını istedi.

Bu soğuklarda salgın riskinin de çok yüksek olduğunun altını çizen Tamer, yaşlı ve çocukların salgına yakalanması durumunda hastalığı atlatmalarının uzun zaman alabildiğini vurguladı. Şapka ve atkısız dışarı çıkmanın sinüzit başta olmak üzere üst solunum yolu rahatsızlıklarını beraberinde getireceğini kaydeden Tamer, ayrıca yerlerin buzlu olması nedeniyle kayıp düşerek çeşitli kırık olaylarının da yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kayseri Kapalı Çarşı Esnaflar Derneği Başkanı Mehmet Tepe ise, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi nedeniyle satışlarda çok ciddi düşüşlerin yaşandığını söyledi. İnsanların evinden dışarıya çıkamadığını belirten Tepe, hiç siftah yapamadan evine gitmek zorunda kalan esnaflar olduğunu vurguladı. Soğukların yanısıra kar yağışı ve bıraktığı izler nedeniyle de insanların dışarı çıkmak istemediğini dile getiren Tepe, bu durumların esnafı olumsuz etkilediğini açıkladı.

Pastırmacı Esnafı Ahmet Palamutoğlu da satışlarda yüzde 70'e varan düşüşler yaşandığını söyledi. Son 10 yıldır kış aylarında satışların hiç bu kadar düşmediğini vurgulayan Palamutoğlu, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok altında seyretmesi en çok bizi etkiledi. İnsanlar kapılarının önündeki arabalarını bile çalıştıramaz hale geldiler. Hal böyle olunca mecbur kalınmadığı müddetçe dışarıya çıkılmıyor. Çıkılsa bile sadece ailenin bir ferdi çıkıyor ve asli ihtiyaçlar çok hızlı bir şekilde alındıktan sonra tekrar eve dönülüyor. Gezerek alışveriş yapma şansı kalmadı insanların" diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 11:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?