5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kardelen Ekibi'nden anlamlı bağış

Kayseri'de 1995 yılından beri Erciyes Dağı ve etrafına her hafta sonu düzenli yürüyüş gerçekleştiren Erciyes Kardelen Ekibi, Filistin halkı için Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Kayseri Örnek Evler Mahallesi'ndeki Sadiye Nuhoğlu&Sare Develioğlu Kızılay Kan Merkezi'nde kan vererek Gazze'de yaralı olan Müslümanlara bir nebze olsun yardım etmeyi düşündüklerini ifade eden Erciyes Kardelen Ekibi üyeleri Muharrem Arı, Mehmet Emin Akşehirli, Abdulkadir Çapacıoğlu ve Veysel Kandefer, kan vermenin insan sağlığına da çok faydaları olduğunu söyledi.

Erciyes Kardelen Ekibi üyesi ve Kıbrıs Gazisi olan Muharrem Arı, düzenli olarak kan verdiğini belirtti. Arı, “Filistin ve Gazze'deki din kardeşlerimizin acısına dayanamadık. Bu amaçla Erciyes Kardelen Ekibi üyesi arkadaşlarımız ile birlikte kan vermeye geldik. Allah, Filistin halkının ve din kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Erciyes Kardelen Ekibi olarak 1995 yılından beri pazar günleri dağlara yürüyüş yapıyoruz. Yazın Erciyes Dağı'nın etrafındaki bütün dağlara ve zirvesine tırmanıyoruz. Kış aylarında ise Yılanlı, Kükürt, Kızıltepe ve Lifos gibi dağlara çıkıyoruz. Güzel bir spor arkadaşlığımız var. Hiç kan vermemiş vatandaşlarımıza da kan vermeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Kan verince insan hücreleri yenileniyor. Sağlıklı her insan sıhhat için yılda 2 defa kan vermesi gerekir” dedi.

Erciyes Kardelen Ekibi üyesi Abdulkadir Çapacıoğlu ise, son 10 yıldan beri her 6 ayda bir kan verdiğini belirtti. Çapacıoğlu, “Gazze'de acı ve gözyaşının çok üst boyutlara ulaştığını ve saldırılardan en çok masum ve sivil halk, çocuk, kadın ve yaşlıların etkilendiğini ekranlardan izliyoruz. Bağışladığımız kan ile ihtiyacı olanlara bir nebze olsun yardımda bulunabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?