30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kardelen yürüyüş ekibi Erciyes'te

Erciyes Kardelen Ekibi'nin, 1995 yılından bu yana Erciyes Dağı'na yılda 48 defa tırmanışlar ve yürüyüşler yaptığı bildirildi. 

Yüzlerce dağcının hayalini süsleyen Erciyes Dağı'na dağcılar tırmanış için Temmuz-Ağustos aylarını tercih ederken, Erciyes Kardelen Ekibi bu işi, yılın 48 haftasında sürdürüyor. Günümüzde sayıları 20'ye yaklaşan Erciyes Kardelen Ekibi, Kar Kaplanları, Erciyes Kaplanları, His Yürüyüş Gurubu, Şafak Şahinleri gibi isimlerde yürüyüş yapan guruplar Erciyes'e gönül veren yürüyüş guruplarından birkaçı. Bu gruplar içerisinden Erciyes Kardelen Ekibi 1995 yılından beri her hafta sonu düzenli olarak Erciyes'e yürüyüş gerçekleştirerek zor bir işe imza atıyorlar. 

Erciyes Kardelen Ekibi'nin zorluklara alışkın olduğunu ifade eden Erciyes Kardelen Ekibinin tecrübeli Lideri Salih Köylü, bu istikrarlarının Erciyes'e duydukları sevgi, özlem ve ekip içi uyumdan kaynaklandığını söyledi. Köylü, "Erciyes bizim bir sevgilimiz. Erciyes'i görmeden hiçbir iş yapamıyoruz. 11 yılı aşkın bir süreden beri süregelen bu özlemimiz artarak devam ediyor. Bu özlemimizi ancak haftada bir 5-6 saat süren yürüyüşlerimizle giderebiliyoruz. Keşke hafta da birkaç kez yürüyebilsek. Erciyes'e 11 yıldan beri yürüyüş yapan 13 kişilik ekibimizle kısmet olursa daha uzun yıllar birlikte yürürüz. Bizim Erciyes'e olan sevgimiz herkese örnek olmalı, Erciyes'e sahip çıkılmalı ve büyük bir potansiyele sahip Erciyes, gelecek nesiller için doğal şekliyle korunmalıdır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2006 Pazar 16:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner gülcek IP: 88.227.40.xxx Tarih : 31.01.2009 00:29:23

selamın aleyküm salih amca ve sabih abi ben eski sanayideki bir zamanlar karşı komşunuz olan caner, internet te resimlerinizi ve yaptığınız bu güzel aktivite den dolayı inanın çok gururlandım, inşallah bu sosyal faliyetleriniz ileriki yıllarda da sizlerle ve sizden sonraki nesillerde de devam eder. BÜTÜN ABİLERİM ALLAH A EMANET OLUN...