3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Kardeş Şehir'e iftar sofrası

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 'Kardeş Şehir' olan Mostar'da iftar sofrası açtı. Büyük ilgi gören iftar sofrası Boşnaklar tarafından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin hassas davranışının göstergesi olarak kabul edildi.

Mostar'da biri yaşlılar merkezi için diğeri ise belediyede ihtiyaç sahibi olarak kayıtlı bulunan şahıslar için açılan iki sofrada günlük 650 kişilik iftar yemeği veriliyor.

Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek iftar sofrasının Boşnaklar tarafından takdirle karşılandığını ifade eden Mostar Kent Konseyi Başkanı Murat Coric, Başkan Özhaseki'ye müteşekkir olduklarını ifade ederek, "İki şehir arasındaki kardeşlik duyguları, Ramazan ayı vesilesi ile bir kez daha en üst noktaya çıkmış durumda. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin burada açmış olduğu iftar sofrası tüm Mostarlılar tarafından takdirle karşılandı ve derin etkiler bıraktı. Başkan Özhaseki'ye ve tüm Kayserililere teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Mostar Yaşlılar Merkezi koordinatörlerinden Münevver Ömerika ve Tasna Bubalo da kurulan iftar sofrasının iki şehirde yaşayan insanları birbirine bağladığına dikkat çekerek, "Buradaki yaşlılar merkezinde kalan 150 yaşlı için her akşam iftar sofrası kuruluyor. Bize bu imkanı sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. İki kardeş şehirde yaşan insanlar, Ramazan ayı vesilesiyle kalben bir araya gelmiş oluyorlar" diye konuştu.

İki ayrı merkezde açılan iftar sofralarında üç kap sıcak yemeğin yanı sıra birer de helva paketi ikram ediliyor. Öte yandan Başkan Özhaseki, Mostar'da iftar sofralarının olduğu mekanların yanı sıra şehrin çeşitli yerlerine asılan pankartlarla Mostarlıların bayramını tebrik etti. Mostar halkı tarafından ilgiyle karşılanan pankartlarda “Başkan Özhaseki, Mostarlıların Ramazanını tebrik ediyor ve hayırlı bayramlar diliyor” ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?