3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kardeşliklerinin simgesi ağaçlar oldu

Tekden Koleji, Sosyal Sorumluluk Projeleri arasında yer alan “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Sarız ilçesinde bulunan Damızlık, Çörekdere, Çavdarşarlak kardeş okullarının ardından şimdi de Söbeçimen İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Tekden Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Tekden, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Orhan, Müdür Yardımcısı İnayet Boskurt, eğitim liderleri, 4. ve 5. sınıfların katıldığı 100 kişilik öğrenci grubunun oluşturduğu Tekden Koleji, kardeş okul Söbeçimen İlköğretim Okulu’nun öğretmen ve öğrencileri ile bir araya gelerek ağaç dikti.

Tekden Koleji’ni, kardeş okul Söbeçimen İ.Ö.O. Müdürü Uğur Güzelçoban, öğretmenleri ve coşkulu bir öğrenci grubu karşıladı. Alkışlarla karşılanan Tekden Koleji öğrencileri kısa sürede Söbeçimen İ.Ö.O. öğrencileri ile kaynaşıp birbirlerine hazırladıkları hediyeleri verdiler. Hediyeleşmenin ardından sınıf annelerinin hazırladığı birbirinden lezzetli köy yemekleri yenildi.

Gezinin ilerleyen saatlerinde Tekden Koleji, ağaçlandırma projesi kapsamında kardeş okula götürdüğü 50 adet çam ağacının bir kısmı okul bahçesine Tekden Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Tekden ve kardeş okul müdürü Güzelçoban tarafından dikildi. Tekden, ağaç dikimi sırasında, “Kardeşliğimizin simgesi bu ağaçlar olsun” dedi.

Ağaç dikiminden sonra okul müdürünün makamına geçen Tekden Koleji yönetimi, Söbeçimen İ.Ö.O hakkında bilgiler alırken, “Kardeş Okul” projesi içinde ellerinden gelen desteği göstereceklerini ifade ettiler. Görüşmelerin ardından kardeş okul öğretmen ve öğrencileri, Tekden Koleji heyetine köyü gezdirdi. Gezi sırasında köydeki kuzuları seven Tekden Koleji öğrencileri 19. yüzyıldan kalma tarihi köy çeşmesinde de su içmeyi ihmal etmediler.

Ziyaretin sonunda Söbeçimen İ.Ö.O Okul Müdürü Uğur Güzelçoban, Tekden Koleji’nin isminin dokunduğu kilimi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Tekden’e hediye ederek ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:14:54
Güncelleme :5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?