5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kardiyoloji doktorlarına konferans

Tıbbi gelişmeleri tüm dünya ile aynı anda takip eden Tekden Hastanesi, kalp konusunda Amerika'dan ve Türkiye'den önemli doktorlarının bir araya geldiği ve bilgi paylaşımının yapıldığı konferansa uydu bağlantısı ile katıldı.

Elde edilen son tıbbi konuların tartışıldığı konferans aynı anda Türkiye'nin birçok ilinde izlenirken, Kayseri'de de Erciyes Üniversitesi ve Tekden Hastanesi kardiyoloji doktorları takip etti.

Etkinliğin amacı hakkında bir açıklama yapan konferans koordinatörü Görken Yasin Yılmaz, farklı hasta gruplarında değişik etken maddelerin hangi hastalarda daha fazla yarar sağladığını bilimsel olarak aktarmak ve insan sağlığı açısından kaliteli bir yaşam sunabilmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Bilimsel olan bu canlı yayını Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde ve Tekden Hastanesi'nde paylaşmış olduk. Doktorlar tarafından ilgiyle takip edilen bu konferansların bu sene dördüncüsünü düzenledik. Katılım ve içerik açısından da beğenilen bir toplantı oldu. Farklı kliniklerden fikirleri benimsenmiş, kabul gören hekimlerimiz tartışma ortamında kardiyolojik konuları değerlendirdiler ve sonuca varmaya çalıştılar” dedi.

Toplantının içeriği hakkında bilgiler veren Tekden Hastanesi kardiyologlarından Uz. Dr. Sinan Kahraman'da, “İlaç kaplı stentlerle ilgili bir ilacın kullanımı ve bu ilacın ömür boyu kullanılıp kullanılmaması ile ilgili bir tartışma gündemdeydi. Bu konuyla ilgili son bilgiler ve gelişmeler anlatıldı. O yüzden çok verimli bir konferans oldu” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 12:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?