2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Karla kaplı yollar açıldı

Yurt genelinde görülen soğuk ve kar yağışlı hava, Talas'ta etkisini şiddetli gösterdi. Yeni bağlanan yukarı mahallelerde yer yer 1,5 metre yüksekliğini bulan karlı yollar, belediye ekiplerince 24 saat çalışılarak açık tutuldu.

Hafta sonuna girilirken yeniden başlayan soğuk ve kar yağışı, Talas içinde ve özellikle yeni bağlanan yukarı mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Kepez, Cebir, Yazyurdu ve Yazılı gibi mahallelerde şiddetini artıran yağış nedeniyle yollarda karın yüksekliği yer yer 1,5 metreyi buldu.

Bazı vatandaşlar karın keyfini yürüyerek çıkarırken, belediye görevlileri de soğukta içtikleri çayla içlerini ısıtmaya çalıştı. Talas genelindeki kar ilçeyi beyaza bürürken, tarihi dokuyu ise adeta gelinlik gibi süsledi. Üç vardiya ile 24 saat çalışan karla mücadele ekipleri, şehir içindeki yolları açarken, yukarı mahallelerde ise yollar sürekli kontrol altında tutularak açık kalması sağlandı.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri müdürlüklerindeki 85 kişilik personelin karla mücadele ettiğini belirterek, toplam 16 aracın çalıştığını söyledi. Başkan Yıldırım, araç ve ekipmanlarla 24 saat çalışarak yolları açık tuttuklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Talas'ın rakımı itibariyle şehir merkezinde yağan kar ve soğuk hava, ilçemizde daha fazla hissedilmekte. Bütün olumsuz şartları göz önünde bulunduran karla mücadele ekiplerimiz, büyük bir özveriyle çalışarak ilçemiz genelinde kapalı yol bırakmadı. Ana yolların ardından ekiplerimiz ara yollara yönelerek çalışmalarını sürdürüyor. 6'sı kepçe, 2'si greyder, 2'si tuzlamalı kamyon, 2'si bıçaklı kamyon, 2'si tuzlamalı traktör, 1'i bıçaklı traktör ve acil durumlar için 1 dozer olmak üzere toplam 16 araçla hizmet veren ekiplerimize teşekkür ederken, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

Başkan Yıldırım, yağışlı ve buzlu yollarda vatandaşların otomobilleri yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarının kendi emniyet ve sağlıkları açısından faydalı olacağı uyarısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:44:07
Güncelleme :20 Şubat 2012 Pazartesi 18:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?