4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Karla mücadele aralıksız sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ile birlikte başlattıkları kar temizleme, tuzlama ve solisyon uygulama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Pazar gece yarısından bu yana yağan karın trafik akışını engellememesi için yoğun çaba harcayan karla mücadele ekipleri, ana arterleri, alt geçitleri ve kavşakları kardan temizleyerek buzlanmaya karşı tuzluyor ve solisyon uyguluyor. Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlanıyor.

5 grayder, 8 adet bıçaklı kar kürüme ve tuzlama makinesi, 8 adet traktör kepçe, 2 adet botcat, 2 adet solisyon tankeri ile 15 kamyondan oluşan karla mücadele ekipleri geçtiğimiz gece yarısından başlayarak aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
Yaklaşık 120 kişiden oluşan karla mücadele ekipleri, toplam 150 ton tuz, 20 ton solisyon kullanarak buzlanmaya karşı yolları tuzladı ve solisyon uyguladı.

“VATANDAŞLARIN DİKKATİNE”

Vatandaşların mal ve can güvenlikleri açısından zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkmayarak toplu taşım araçlarını kullanmaları, trafiğe çıkan araçların zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, seyir halinde iken yakın takipten kaçınmaları ve işaret ile işaretçilere uyulmasının gerektiği belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 09:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?